22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Efsane geri döndü

Fenerbahçe’nin ve Alman Milli Takımı’nın eski kalecilerinden Toni Schumacher, 7 yıldır olduğu gibi bu yıl da tatilini geçirmek üzere Antalya’ya geldi. Manavgat İlçesi’ne bağlı Titreyengöl’de bulunan Aldiana Otel’de özürlüler yararına, mini futbol turnuvası düzenledi.

Toni Schumacher, etkinlikten elde edilen 2 bin 110 euroyu Hüseyin Vural Özürlüler Okulu Müdiresi Halide Denteşen’e teslim ederken, 2006 yılı Kasım ayında bir golf organizasyonu düzenlemeyi amaçladığını ve bu organizasyondan elde edilecek 25 bin euroyu yine Özürlüler okuluna bağışlayacağını söyledi. Denteşen ise, Schumacher’e, okula yaptığı yardımlardan dolayı plaket sundu.

Bağışlanan para okul bahçesinin düzenlenmesinde kullanılacak. Tatilini eşi Jasmin, 2.5 yaşındaki kızı Perla Marir ve babası Manfred Schumacher ile birlikte geçiren ünlü kaleci, son 7 yıldır Manavgat’ta mini futbol turnuvası düzenliyor. İlk 3 yılında elde edilen geliri Antalya Kimsesiz Çocuklar Vakfı’na bağışlayan Schmucaher, son 4 yıldır da Manavgat Özürlüler Okulu için bağış topluyor. Bu yıl gerçekleştirilen mini futbol turnuvasında ilk kez bir bayan futbol takımı da yer aldı.

Türkiye’nin ikinci vatanı olduğunu belirten Schumacher, özürlü çocuklar için yardım toplamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Hüseyin Vural Özürlüler Okulu Müdürü Halide Denteşen, Schumacher’e, yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür ederek, okulda engelli öğrencilerin topluma kazandırılması için gereken tüm gayreti gösterdiklerini, bu tür organizasyonların öğrencileri ve kendilerini çok mutlu ettiğini, yapılan yardımlarla okulun eksiklerini gidererek daha iyi bir eğitim vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Turnuvada hakemlik yapan Toni Schumacher, para bağışında bulunan otel müşterilerine, yapılan çekilişle çeşitli hediyeler verdi. Hediyeler arasında Bayern Münih futbol takımının oyuncularının imzalı forması da yer aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2005 Cumartesi 21:28:32
Güncelleme :29 Mayıs 2005 Pazar 16:02:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?