21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Eğitim Fuarı 29 Mayıs'ta başlıyor

Antalya Cam Piramit’te düzenlenecek olan “Akdeniz Eğitim Fuarı 2008’’ öğrenci ve veliler bilgi sahibi olacak.

Cam Piramit’te Deha Fuarcılığın düzenlediği Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle 4 gün sürecek olan ‘’Akdeniz Eğitim Fuarı 2008’’ 29 Mayıs’ta başlıyor.

29 Mayısta başlayacak olan fuar, 01 Haziran Pazar günü sona erecek. Fuarda eğitim kurumları kendilerini tanıtırken, Cam piramit’in alt katındaki salonlarda öğrencilere, eğitimcilere ve anne-babalara yönelik konferanslar verilecek.

Fuara Anaokulları, kolejler, üniversiteler, devlet liseleri, dershaneler, yurt dışı eğitim kurumları, dil kursları, etüt merkezleri, yayın evleri, spor okulları, kişisel gelişim ve hobi merkezleri gibi 70 kurum ve kuruluş katılıyor. Fuarla eğitimlerinde üniversite ve lise tercihi yapma aşamasına gelmiş öğrencilerin istedikleri alanlara yönlendirilmesi, öğrenci ve velilerin eğitim kurumları hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlanıyor.

Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, ‘’Bu gün öğrencilerin tercih edebilecekleri birçok eğitim kurumu mevcut. Bu eğitim kurumlarının her birinin giriş koşulları ve öğrenciye sağladığı avantajlar farklı. Öğrencilerin ve ailelerin bu hususlarda doğru bilgiler edinmesi ve doğru kararlar verebilmesi için profesyonel rehberliğe ihtiyaç duyulmakta. Bu fuar öğrencilerin bilgilendirilmesine ve doğru karar vermesine rehber olacak.” Dedi.

Deha Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Aykut ise ‘’Akdeniz Eğitim Fuarı 2008” ile doğru ve kaliteli eğitimi bulmaya çalışan öğrenci ve velilere, yurtiçi ve yurt dışındaki bir çok eğitim olanaklarını inceleme avantajını aynı ortamda sunmaktır.’’ Diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 13:16:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?