21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Eğitimcilerin yürüyüşü polis engeline takıldı

Eğitim-Sen’in kapatılma davasını meşaleli yürüyüşle protesto etmek isteyen Eğtim-Sen Antalya Şubesi’ne bağlı bir grup, polis engeline takıldı.

Eğitim-Sen Antalya Şubesi’ne bağlı topluluk, Kışlahan Meydanı’nı doldurarak, yanlarında getirdikleri meşaleleri yaktılar.

Topluluk daha sonra "Eğitim-Sen kapatılamaz, Eğitimciye değil ABD’ye barikat, Anadilde eğitim engellenemez" şeklinde sloganlar attılar.

Grubun yürümeye başlaması üzerine çevik kuvvet, topluluğun önünü keserek yürümelerini engelledi.

Grup, bunun üzerine slogan atarak ve ıslık çalarak polisi protesto etti. Vali Alaaddin Yüksel ve AKP hükümetini protesto ederek engelin kaldırılmasını isteyen topluluğa polis müdahale etmedi.

Eğitim-Sen Antalya Şubesi dönem sözcüsü Talip Erdoğan Basın açıklamasını polis engelinin önünde yaptı. Erdoğan, "2 Mart darbesi Türkiye Öğretmenler Sendikası’nı (TÖS), 12 Eylül darbesi TÖBDER’i kapatmıştır. Tam 25 yıl sonra sözde demokratikleşmeye çalışan Türkiye’de 200 bin üyesi olan Eğitim-Sen’i kapatmaya çalışanlar bilmelidirler ki haklı mücadeleler yenilgiye uğratılamaz. Eğitim-Sen’in güneşi kararmayacak" dedi.

Eğitim-Sen’in kapatılma davasının tek sorumlusunun AKP hükümeti olduğunun ileri sürüldüğü açıklamanın ardından grup, olaysız dağıldı.

antalya
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 10:21:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?