21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Eğitimde akıllı tahta dönemi

EĞİTİMİN interaktif uygulamalarla yürütülmesini sağlayan ‘Akıllı Tahta’ sistemi, yıllarca eğitimin birinci demirbaşı olan kara tahtayı ikinci plana attı.

Öğrenciler ve öğretmenlerin eğitim anlayışında yeni bir dönem başlatan Akıllı Tahta sistemi, teknoloji dünyasının birçok yeniliğini eğitim uygulamalarına aktarabiliyor.

Hiçbir araç gereç gereksinimi duyulmadan, işaret parmağı ile yönetilen Akıllı Tahta sisteminde, görüntü ve ses öğelerinin yanı sıra kablosuz ağ sistemi ile anında internete bağlanılabiliyor.

Öğrencilerin sorduğu soruları görsel öğelerle destekleyen öğretmenler, gerekirse internete bağlanarak tahta üzerinde eğitim sitelerinden bilgi aktarımı yapıyor. Tahtada anlatılan dersler CD'ye kayıt edilerek dersi kaçıran öğrencilerin konulardan geri kalması önleniyor.

İnteraktif sistemi tüm sınıflarında uygulamaya sokan Antalya'daki Konyaaltı Koleji Özel Müzeyyen Çelebioğlu İlköğretim Okulu, sistemi tanıttı. Okul Müdürü Mete Çelebioğlu, uygulamanın eğitimde yeni bir dönem başlatacağını belirterek, “Öğrencilerimizin öğrenme hızını iki kat artıracak bu sistem, eğitim açısından yeni bir dönem başlatacak” dedi.

Akıllı Tahta'nın kullanımı ile ilgili teknik detaylar veren Çelebioğlu, “Bu sistem bilgisayarla yapabileceğimiz tüm uygulamaları destekliyor. Tahtaya yazı yazarken sadece parmaklarımızı kullanıyoruz. Cetvel, gönye, pergel gibi araç gereçler yine aynı sistemin mönüsünden sanal olarak kullanılıyor” diye konuştu.

İngilizce öğretmeni Melda Mancar, sistemin eğitim açısından önemine değinerek, “İngilizce dersinde öğrencilerimiz her an her kelimeyi sorabiliyor. Bu sistemde kelimeyi ve kullanılış şemalarını online olarak bulup, fotoğrafı ile gösterebileceğiz. Böylece bilgiye ulaşma hızımız inanılmaz bir düzeye çıkacak. Ayrıca kullanacağımız kitaplar da bu tahtaya uyumlu hale getirildi. Gerekirse kitabın tamamını tahtaya aktarabileceğiz” dedi.

Sosyal Bilgiler öğretmeni Ahmet İnal, Akıllı Tahta sayesinde haritaları bulmakta artık zorluk çekilmeyeceğini kaydederek şu bilgileri verdi:

“İstediğimiz devletin sınırlarını sanal olarak tahtaya aktarmak ve görsel şemalarla desteklemek, anlatılanların akılda kalmasını yüzde yüz etkileyecek. Ben inanıyorum ki bu sistemi kullanan eğitim merkezlerindeki başarı oranı yükselecektir.”

DHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 12:06:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?