22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Eısenhower'e basın turu

ABD UÇAK GEMİSİ EISENHOWER ANTALYA'DA

Antalya Limanı'na demirleyen ABD'nin 5 bin personeli bulunan Eisenhower uçak gemisinde basın turu düzenlendi.

Antalya Limanı açıklarına demirleyen ABD donanmasına ait Eisenhower uçak gemisi, dünyanın en büyük uçak gemileri arasında yer alıyor. 1977 yılında denize indirilen ve 679 milyon dolara mal olan 24 katlı gemi, Körfez Savaşı, Irak ve Afganistan operasyonlarında kullanıldı. 80 uçak kapasiteli gemi, uçaklar için 11.5 milyon litre yakıt taşıyor. Yaklaşık 5 bin personeliyle adeta küçük bir kasaba büyüklüğünde olan Eisenhower'ın personel 6-9 aylık sürelerle görev yapıyor.

HABERCİLERE BASIN TURU

En son Antalya'ya 2000 yılında gelen ABD'nin Eisenhower uçak gemisi, dün sabah saatlerinde Antalya Limanı açıklarına demirledi. Bin feet uzunluğunda 200 feet yüksekliğindeki Eisenhower uçak gemisinde düzenlenen basın turunda, habercileri dev hangarlar, savaş uçakları ve helikopterler karşıladı. Basın turunda, Eisenhower'un kaptanları Dee Mewbourne ve uçaklardan sorumlu kaptan Roy Kelley basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

TÜRKİYE İLE ESKİYE DAYANAN DOSTLUĞUMUZ VAR

2 Ocak tarihinden bu yana denizde olduklarını belirten Kaptan Dee Mewbourne, "En son görev yerimiz Körfez idi. Körfez'de çeşitli tatbikatlara katıldık. Bu ay sonunda ABD'ye geri döneceğiz. Süveş Kanalı'nda Türk donanması ile birlikte çok başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik.Türkiye ile çok eskiye dayanan bir dostluğumuz var. Benim denizcilerim Türkiye'de olmaktan mutlular" dedi.

GEMİ 33 YAŞINDA

Eisenhower'un 1977 yılında ABD'nin inşa ettiği üçüncü büyük gemi olduğu vurgulayan Kaptan Mewbourne, "Eisenhower 33 yaşında bir gemi. ABD inşa ettiği üçüncü uçak gemisi uzunluğu bin feet, yüksekliği ise 200 feet. Gemide 8 tane güverte var" diye konuştu.

UFAK BİR HADİSE

Antalya gezileri sırasında bazı ABD askerlerinin dün akşam saatlerinde bir grup gencin yumurtalı protestosuna uğraması sorusuna, Kaptan Mewbourne, "Şehir merkezinde yemek için gezinti sırasında bir grup genç tarafından askerlerimize buz ve yumurta atmışlar. Bizim denizcilerimiz karşılık vermemişler. Ufak bir hadise" olarak yanıt verdi.

ABD UÇAK GEMİSİ EISENHOWER ANTALYA'DA
ABD UÇAK GEMİSİ EISENHOWER ANTALYA'DA
ABD UÇAK GEMİSİ EISENHOWER ANTALYA'DA
ABD UÇAK GEMİSİ EISENHOWER ANTALYA'DA
ABD UÇAK GEMİSİ EISENHOWER ANTALYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2010 Çarşamba 15:39:02
Güncelleme :7 Temmuz 2010 Çarşamba 15:47:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?