1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ekipler yangın sezonuna hazır

Antalya’nın Korkuteli ilçesi Orman İşletme Müdürlüğü, yangın sezonu için hazırlıklarını tamamladı.

Korkuteli ilçesi Orman İşletme Müdürlüğü’nde görev yapacak yangın söndürme ekibindeki işçilere ve arazöz şoförlerine uygulamalı yangın söndürme tatbikatı ve yangından korunma eğitimi verildi.

Eğitime Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü Şeref Özer, Korkuteli Orman İşletme Müdürü Sezai Akbulut, İşletme Şefleri ve İşletme Mühendisleri katıldı. Eğitimde olası bir yangın halinde yapılması gerekenler, arasözlerin kullanımı, yangınla mücadele yöntemleri, güvenlik önlemleri ve yangın hazırlıkları anlatıldı.

Korkuteli Orman Bölge Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü Şeref Özer, orman yangınlarına karşı en etkili yöntemin araç ve teçhizatın doğru ve yerinde kullanılması olduğunu, bilinçsiz kullanımın ise hem zaman kaybı, hem de yangının büyümesine yol açabileceğini söyledi.

Korkuteli Orman İşletme Müdürü Sezai Akbulut ise arazöz ve ekipmanların zamanında bakımlarının yapılmasının yangın söndürme çalışmalarında yaşanabilecek olumsuzlukları ortadan kaldıracağını belirtti. Akbulut, “Elimizde imkanlar dahilinde son model yangın söndürme ekipmanları bulunuyor. Bu ekipmanları nerede ve nasıl kullanacağımızı iyi bilir, yangınlara zamanında müdahale edebilirsek, yangınlara karşı yürütülen savaştan galip çıkarız” dedi.

Orman yangınlarına müdahale konusunda 3 arazöz, 30 yangın söndürme işçisi ile 24 saat görev başında olduklarını ifa eden Akbulut, ilçe genelinde yangın kulelerinden nöbetçilerin gördükleri en ufak bir dumanı dahi ihbar ederek yangınlara anında müdahale etme imkanını sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.Akbulut, 2009 yılında hava sıcaklıklarının mayıs ayı ile birlikte artmaya başlaması nedeniyle dikkatli olunması gerektiğinin altını çizerek, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızın rüzgarlı günlerde ormanlık alanda ateş yakmamasını ve gördükleri en küçük dumanı dahi anında ücretsiz olan 177 numaralı orman yangın ihbar telefonuna bildirilmelerini istiyoruz. Ayrıca piknik alanlarında yangınlar konusunda çok hassas davranılmasını, yağışların bol olmasıyla birlikte yoğun otlanma nedeniyle bir kıvılcım sonrası büyük yangınların çıkabilir.”

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 12:20:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?