22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ekolojik Pazar 16 Mart'ta açılıyor

Antalya'nın ilk yüzde 100 Ekolojik Pazarı, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 Mart 2008 Pazar Günü saat 12.00'de Cam Piramit bahçesinde açılıyor.

Antalyalılar, her pazar günü kurulacak Ekolojik Pazar sayesinde organik ürünlere çok daha kolay ulaşma imkanı bulacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel'in kuruluşuyla yakından ilgilendiği Ekolojik Pazar'da doğa ve canlı sağlığına zararlı hiçbir yöntem, kimyasal ilaç, gübre ve katkı maddesi kullanılmadan üretilen kontrollü ve sertifikalı organik ürünler satılacak.

Ekolojik Pazar'ın açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından yapılacak. Amaçlarının Antalyalıların yüzde 100 doğal ve sağlıklı ürünlerle buluşmasını sağlamak ve ekolojik tarımı desteklemek olduğunu belirten Başkan Türel, "Antalyalılar sadece yurt dışına ihraç edilen bu ürünleri, artık Ekolojik Pazar'dan satın alabilecekler" dedi.

Türkiye tarımının en önemli merkezlerinden biri olan Antalya'nın, son yıllarda önemi daha iyi anlaşılan organik tarımda da etkin bir yer edindiğini kaydeden Türel şunları kaydetti: "Sağlıklı ve lezzetli ürünlerin sunulacağı yüzde 100 Ekolojik Pazar, Antalya'nın en güzel köşelerinden biri olan Cam Piramit'in bahçesinde kurulacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak kurduğumuz bu yüzde 100 Ekolojik Pazar ile başta toprak olmak üzere su, hava, çevre ve doğada yaşayan diğer canlılara zarar vermeden üretim anlamına gelen organik tarıma destek olmayı amaçlıyoruz."

Ekolojik Pazar'da ekmekten yumurtaya, peynirden bala, kozmetikten tekstile, çocuk ve bebek ürünlerinden oyuncağa, temizlik malzemesinden meyve suyuna kadar çok farklı çeşitlerde ürün, mevsimin neredeyse tüm taze sebze ve meyve çeşitleri yer alacak. Antalya'nın ilk yüzde 100 Ekolojik Pazar'ı, sadece Antalya ve çevresinden değil, Muğla, Afyon, Bursa, Karaburun, Kuşadası, Bozyazı, Aydıncık, Anamur, Gökçeada, Niğde, Amasya Gümüşhacıköy, Mudurnu, Samsun, Kayseri ve Konya'da üretilen organik ürünleri Antalyalı tüketiciye sunacak.


Antalya'da açılacak Ekolojik Pazar'da Organik Tarım Kanun ve Yönetmeliklerine bağlı kalarak, yüzde 100 Ekolojik Pazar ilke ve standartları doğrultusunda son noktada tüketicinin eline geçene kadar Buğday Derneği danışmanlığında, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından denetlenecek

 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 13:19:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?