1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ekolojik Pazar’a yeni düzenleme

Antalya Cam Piramit bahçesinde kurulan ‘Ekolojik Pazar’ı gezen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, üreticilerin sorunlarını dinledi.

Pazarda yeni bir düzenleme yapılabileceğini belirten yetkililer, böylelikle Ekolojik Pazar’ın daha geniş kitlelere ulaşabileceğini belirtti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Göksel Kumsal, Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanı Akgün Keskin ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek, Cam Piramit bahçesinde kurulan Ekolojik Pazar alanını gezdi. Üreticiler ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Victor Ananias ile bir araya gelen yetkililer, üreticilerin sorunlarını dinledi.

Pazarın yeteri kadar hedef kitleye ulaşamadığını belirten üreticiler, çoğu zaman pazara sunulan malların heba olduğunu belirtti. Büyükşehir Belediyesi’nden pazarın halka daha iyi tanıtılması konusunda yardım isteyen üreticiler, Ekolojik, tarımın bir özenti olarak değil, bütün insanlığın ihtiyacı olarak görülmesi gerektiğini vurguladı. Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Victor Ananias, sağlıklı üretim ve tüketimin önemine değindi. Ananias, “Büyükşehir Belediyesi ile olan işbirliği bizleri mutlu ediyor. Ekolojik Pazar yeteri kadar Antalyalı ile bütünleşmedi. Bu günden sonra, pazarı halkın ayağına taşımak için, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışacağız” şeklinde konuştu.

Ekololojik pazarın önemine değinen Başkan Danışmanı Göksel Kumsal, sorunları dinlediklerini ve gerekli iyileştirmeleri yapacaklarını ifade etti. Yapılacak yeni çalışmalarla hedef kitlesi ile buluşan bir pazar oluşturacaklarını belirten Kumsal, “Konu üzerinde değişik planlamalar yapmayı hedefliyoruz. Pazar yerinin değiştirilmesi yönünde çalışmalarımız olacak. Ekolojik Pazarı yeni düzenleme ile Antalyalılarla buluşturup, daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız. Üretici arkadaşların sorunları gerçekten dikkate alınacak konular. Yeni düzenleme ile ümit ediyoruz ki Antalyalılar Ekolojik pazardan daha etkin faydalanabilecek” dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak Ekolojik Pazar’a özel hassasiyet gösterdiklerini belirten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek ise ekolojik ürünlerin zenginleştirilerek, daha fazla ürün ile halka ulaştırılması gerektiğini vurguladı. Akyürek, “Belediye olarak organik tarımın desteklenmesi yönünde, ne gerekiyor ise yapacağız. Organik pazarı turizm ile bütünleştirip, üretilen malların sağlıklı tüketilmesi için özen göstereceğiz” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 11:23:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?