22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ekonomik krize VIP çözüm

EKONOMİK KRİZE VIP ÇÖZÜM

Antalya'da, bir grup esnaf, turistin dikkatini çekip alışverişi canlandırmak için işyerlerinin bulunduğu sokağa 'kırmızı halı' döşedi. Kente gelen turistleri VIP konuklar için uygulanan kırmızı halı ile karşılayacaklarını belirten 16 esnaf, 2 metre eninde 41 metre boyundaki yaklaşık 1.5 milyar TL'ye malolan kırmızı halı sayesinde turizm sezonunun hareketli geçeceğine inanıyor.

TURİSTE DEĞER VERDİĞİMİZİ GÖSTERMEK İSTEDİK

Tahılpazarı Mahallesi'nde çanta mağazası sahibi Ramazan Altıntaş, sokağa nasıl turist getirebileceklerini düşündüklerini belirterek "Buraya nasıl turist getirebileceğimizi düşündük. İlk başta yeşil mi kırmızı mı olsun diye çok düşündük ama kırmızının saygıyı ifade etmesinden dolayı müşterilere saygılı davranıp değer verdiğimizi göstermek için kırmızı rengi seçtik" dedi.

MÜŞTERİMİZ ARTTI

Antalyalı esnaf Hakan Karpuzoğulları da kırmızı halının döşenmesinden sonra müşterilerinin arttığını söyleyerek, "Halıdan sonra daha fazla iş yapmaya başladık. Yaptığımız masrafı cebimizden ödesek de, bunu kat kat karşılayacağımıza inanıyorum. Turistler de uygulamanın iyi olduğunu ve ilgi çektiğini, hatta halıyı görerek sokağa geldiklerini söylüyor" diye konuştu.

HALIYI GÖRÜNCE SOKAĞA GİRDİK

Tahılpazarı Mahallesi Kapalı Yol 404 Sokaktaki kırmızı halının çok ilginç olduğunu söyleyen Alman çift, kırmızı halıyı gördükleri için sokağa geldiklerini belirtti. Alman turistler, ilk kez sokağa döşenmiş kırmızı halı gördüklerini söyledi.

EKONOMİK KRİZE VIP ÇÖZÜM
EKONOMİK KRİZE VIP ÇÖZÜM
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 17:20:02
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 19:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?