21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

El emeği, göz nuru sergi

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Erenköy-Çamlıbel Mesleki Teknik Eğitim Kursu’nu tamamlayan 453 kursiyer el emeği göz nuru emeklerini sergiliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültürel Hizmetler Daire Başkanlığı ile Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği Erenköy-Çamlıbel Mesleki Teknik Eğitim kursunu başarıyla bitiren 453 kursiyer, el emeği göz nuru eserlerini sergiliyor.

Takı-Tasarım, Ev Aksesuarları, Mefruşat, Giyim, Ahşap Boyama, kurslarını bitiren kursiyerlerin çalışmaları Çamlıbel Kültür Çadırında sergileniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel’in açılışını yaptığı sergiye, İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Menderes Bulut, Büyükşehir Belediyesi Kültürel Hizmetler Daire Başkanı İlyas Çopur, Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Haydar Aksu, AKP Kadın Kolları Başkanı Ayşe Güliz Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ebru Türel, sergilenen eserleri tek tek inceleyerek kursiyerleri tebrik etti. Açılışta giyim kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler mini bir defile sundu. Defilenin ardından Ebru Türel kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Açılışta ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ve İngilizce kursunu da başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel, amaçlarının genç kızların ve ev hanımlarının meslek sahibi olmalarını ve aile ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlamak olduğunu belirterek; "8 aylık bir emeğin sergilenmesinden büyük mutluluk duyuyorum. Çalışmalarınızı, bir ay içerisinde Yavuz Özcan Parkı önünde oluşturulan satış noktalarında satarak aile ekonominize katkıda bulunabileceksiniz. Ayrıca, Bu ayın 29’unda Sayın Valimiz Aladdin Yüksel bey’in eşi Emine Yüksel’in önderliğinde, benim de desteklediğim bir festival düzenlenecek. Festivale bir çok firma ve sivil toplum örgütleri katılacak. Burada Ermenek, Çamlıbel ve Yenimahalle semt evinde yapılan ürünler sergilenerek satışa sunulabilecek. Sizleri tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum" dedi. Sertifika töreninin ardından, kursiyerler Ebru Türel’e çeşitli hediyeler sundu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 13:20:55
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 13:28:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?