16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

El emekleri sergileniyor

DANTELYA YARIŞMASI SERGİSİ

Antalya Gönüllüleri Derneği ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile kadınların el emeklerini değerlendirmek, unutulmaya yüz tutan el sanatlarını yaşatmak amacıyla organize edilen ‘Dantelya Dantel ve Oya Yarışması’na katılan kadınların ürünleri 12 Mayıs’ta sergilenecek.

Yaklaşık 3 ay önce başlatılan Dantelya Projesi kapsamında Antalya merkez ile Gazipaşa’dan Kaş’a tüm ilçelerdeki kız meslek liseleri ve kurslara formlar gönderildiği ve yarışmaya 60 kadının, 145 el emeği ile başvurduğu belirtildi. Dernek üyeleri ve mesleki eğitmenlerden oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda dereceye giren ele emeği ürünlerin sahiplerinin ödülleri 13 Mayıs’ta alacağı bildirildi.

Haşim İşcan Aile Eğitim Merkezi Fuayesi’nde açılacak sergide yarışmaya katılan kadınların ele emeği göz nuru ürünleri beğeniye sunulacak. Proje ile dereceye giren el işlerinin çeşitli formlarda hediyelik eşya ve ticari değer olarak yeniden revize edilerek, pazarlanmasına yardımcı olunacağı, dereceye giren modellerin, Antalya’daki ekonomik olarak yoksunluk içerisindeki kadınlara öğretileceği ve ortaya çıkacak el emeği ürünlerin değerlendirilip, kadınların aile bütçelerine katkı koymalarının sağlanacağı ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 15:02:00
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 15:05:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?