16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Elbeye’nin ismi yaşayacak

CENGİZ ELBEYE’NİN İSMİ KEPEZ’DE YAŞAYACAK

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Kırkpınar eski başpehlivanlarından Cengiz Elbeye’nin ismini, bir parka ve caddeye vererek yaşatacaklarını söyledi.

Kepez Belediyesi’nin Mart ayı meclis toplantısında, iki kez Kırkpınar’da başpehlivan olan geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Cengiz Elbeye’nin isminin bir yere verilmesi AK Parti, CHP ve MHP’nin oylarıyla kabul edilmişti. Başkan Tütüncü’nün ziyareti sırasında Yükseliş Mahallesi Muhtar Memduh Aydıncan da, başpehlivanın isminin mahallelerindeki bir parka verilmesini talep etti. Başkan Tütüncü konunun isim değerlendirme komisyonunda olduğunu hatırlatarak, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 1994 ve 1998 yıllarında başpehlivan olan efsane güreşçinin ismini, bir parka ve caddeye vererek yaşatacaklarını söyledi.

Cengiz Elbeye’nin vefatından dolayı derin bir üzüntü yaşadıklarını belirten Başkan Tütüncü, “Efsane başpehlivan, ata sporuna sağladığı katkılarla, genç yaşta Kırkpınar başpehlivanı olmasıyla, bir disiplin içerisinde sporcu kimliğini sürdürmesiyle, gençlere örnek olacak bir hayat sürmesiyle unutulmaz hatıralar bırakmıştır.Başpehlivanımızı yüreklerimizde yaşatacağız.” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 12:05:03
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 14:01:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?