21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Elektrik borcu olan okullara ihtar!

Antalya'da, aralarında birçok okulun bulunduğu 100 kadar kamu kurum ve kuruluşunun elektriği, borçları nedeniyle kesilmek istendi.

AKEDAŞ'a ait 10 ekibin gezdiği kamu kuruluşlarının 14 milyon YTL'ye varan borcu Cuma gününe kadar ödenmesi şartıyla ertelendi.

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AKEDAŞ), daha önce uyarıda bulunduğu borçlu kamu kurum ve kuruluşlarının elektriğini kesme çalışması başlattı. Antalya'da AKEDAŞ'a bağlı 10 ekip sabah saatlerinden itibaren aralarında Akdeniz Üniversitesi, Antalya Müzesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün yanı sıra birçok okulun bulunduğu 100 kadar kamu kurum ve kuruluşlarına giderek elektriklerini kesmek istedi.

Ekipler ilk olarak 44 bin YTL borcu bulunan Gazi Anadolu Lisesi'ne gitti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gelen ödenek doğrultusunda ödeme yapılabildiğini belirten Okul Müdürü Osman Süren, AKEDAŞ yetkilileriyle yaptığı görüşmenin ardından cuma gününe kadar okulun elektriğinin kesilmesi ertelendi. Okul müdürü Osman Süren, elektriklerinin kesilmesi durumunda çok zor duruma düşeceklerini söyledi.
Ekipler ikinci olarak Antalya Müzesi'ne gitti. 66 bin YTL borcu bulunan Müze Müdürlüğü'nün borcu Cuma günü ödemeyi kabul etmesi üzerine elektrik kesimi ertelendi.

Ekipler, borçlu kamu kurumları arasında gözüken Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne giderek kurumun elektriğini kesmek istedi. AKEDAŞ yetkilileri ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri arasında tartışma yaşandı. Elektrik borcu bulunmadığını öne süren Turizm Müdürlüğü yetkilileri, faturaların yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Antalya'da, 100 kadar kamu kurum ve kuruluşunun yaklaşık 14 milyon YTL elektrik borcu bulunduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 13:34:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?