15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Elektrik kesintisine karşı önlem

KORKUTELİ’NDE ELEKTRİK KESİNTİSİNE KARŞI ÖNLEM

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Korkuteli İlçe Şefliği, ilçede meydana gelen elektrik kesintilerinin asgariye indirilmesi için 3 fiderlik çıkışın 8 fidere yükseltileceğini bildirdi.

Korkuteli İşletme Şefi Mikdat Türkmenoğlu, ilçede 3 fider olduğu için en küçük bir arızada ilçenin büyük bölümünde kesinti yapmak zorunda kalındığını ifade ederek, “Ancak bu rakam 8’e çıkacak. Dolayısıyla, bundan sonra hangi bölgede arıza meydana gelmişse, sadece o bölgenin elektriğini keserek arızayı gidereceğiz. Bu nedenle fider sayısının artması ilçe halkı için büyük rahatlık sağlayacak. TEİAŞ sanayi bölgesindeki inşaat çalışmasını tamamladıktan sonra, sistem hizmete gerecek. Çalışmaları 6 ay içinde tamamlayacağız” dedi.

Türkmenoğlu, Yazır, Datköy ve İmrahor köyleri için 1 fider, ilçe merkezi için 2 fider, yayla köyleri için 2 ayrı fider, Bozova ve Ova köyleri için 2 fider ile bir de yedek olmak üzere toplam 8 fider çalışması için start verildiğini söyledi.

Korkuteli İşletme Şefi Mikdat Türkmenoğlu, “Fider aşırı akım koruma, genel olarak tek veya 3 fazlı aşırı yük çekilmesi ve fazlar arası kısa devre arızalarına karşı yapılan bir korumadır. Ayrıca yıldız topraklı devrelerde, faz toprak arızalarına karşı artçı koruma olarak ta kullanılır. Yani fider toprak koruması çalışmadığında, fider aşırı akım koruması çalışarak korumayı yapar” diye konuştu.

KORKUTELİ’NDE ELEKTRİK KESİNTİSİNE KARŞI ÖNLEM
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 11:10:05
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 12:41:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?