21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Elena Bonelli'den muhteşem final

Side 8. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin son gününde konser veren dünyaca ünlü İtalyan şarkıcı Elena Bonelli, Side Antik Tiyatro da seslendirdiği şarkılarla davetlileri büyüledi. Türkiye ve Side'yi çok güzel bulan, İstanbul'u 'muhteşem ve büyüleyici' bir şehir olarak tanımlayan İtalyan şarkıcı Elena Bonelli, Sezen Aksu'nun 'Belalım' şarkısını Türkçe seslendirdi. 

Kültür Bakanlığı'nın destekleriyle Side Belediyesi tarafından bu yıl 8.'si düzenlenen ve 13 gündür devam eden Side 8. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, dünyaca ünlü sanatçı Elena Bonelli konseriyle sona erdi. Konseri yüzlerce seyircinin yanı sıra Türkiye İtalyan Büyükelçisi Carla Marsili, Türk İtalyan Kültürler Ataşesi Angela Tangiana, Side Belediye Başkanı Osman Delikkulak, Side TUDER Başkanı Cengiz Haydar Barut da izledi. 

Bonelli, konsere başlamadan önce Roma dönemine ait Side Antik Tiyatro'da sevenleriyle buluştuğu için festival komitesine teşekkür etti. İki saat sahnede kalan ve zaman zaman izleyicilerin arasına karışarak şarkılarını seslendiren Bonelli, en büyük hayalinin gelecek yıl Türk sanatçı dostları Zülfü Livaneli, Sezen Aksu ve Yunanlı sanatçı Theodorakis ile Side Antik Tiyatro'da Türkçe 'Leylim Ley', 'Güneş Topla Benim İçin', 'Gökyüzü Herkesindir' ve 'Belalım' şarkılarını seslendirmek olduğunu söyledi. 

İtalyan sanatçı konserinde Sezen Aksu'nun 'Belalım' şarkısını Türkçe okurken Side Antik Tiyatro'yu dolduran davetlilerden alkış aldı. Roma in the World Projesi kapsamında 5 yıldır dünyanın değişik ülkelerinde konser verdiğini belirten Bonelli, böylece Roma şarkılarının yeniden ortaya çıkmasına ve İtalyan müzik kültürünün yurt dışında tanınmasına ön ayak olduğunu söyledi. Daha önce Ostia Antik Tiyatro'da konser verdiğini anlatan Bonelli, şöyle konuştu: "Bu kadar heyecanlanmamıştım. Heyecanlıyım; Romalı biri olarak 2 bin yıllık Roma tiyatrosunda konser veriyorum. Bu muhteşem mimaride Türk dostlarımla buluştuğum için mutluyum. Türkiye'yi ve Türk halkını çok seviyorum. Önümüzdeki yıl çıkaracağım albümümde Roma şarkılarının yanı sıra Türkçe şarkılar da olacak. Bu akşam Roma şarkıları tarihle bütünleşerek Side Antik Tiyatro'da hayat buldu." 

Konserin ardından İtalyan sanatçıya çiçek vererek teşekkür eden Side Belediye Başkanı Osman Delikulak, 13 gün devam eden 8. Side Uluslararası Kültür ve Turizm Festivali'nin Benolli konseriyle son bulduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 14:15:11
Güncelleme :14 Eylül 2008 Pazar 14:20:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?