22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Elma kurduna ‘aşk tuzağı’

ELMA KURDUNA ‘AŞK TUZAĞI’

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Korkuteli Sulama Birliği, elma ağaçlarına zarar veren iç kurdu ile mücadeleyi ‘aşk tuzakları’ ile sürdürüyor.

Korkuteli Sulama Birliği’nden Ziraat Mühendisi Ramazan Bülbül, elma ağaçlarının ana zararlısı olan iç kurdunu takip edebilmek için cinsel tuzak yöntemi kullanıldığını belirtti. Değişik bölgelerdeki bahçelere asılan tuzaklarda, iç kurdu kelebek yoğunluğunun gözlendiğini, yumurtasının takip edildiğini belirten Bülbül, “İç kurdu yumurtadan çıktıktan 4 saat içinde meyveye girmekte ve çekirdek evine kadar ilerleyen kurt yaklaşık 1 ay sonra meyveyi terk etmektedir. Çiftçilerimiz zararı ancak yere düşen delik meyvelerden fark edilmekte fakat iş işten geçmiş olacaktır. Bu nedenle mücadele konusunda erken davranılması gerekiyor” dedi.

FEROMON İÇERİKLİ İLAÇ

Elma bahçelerine kurulan ‘feromon’ içerikli ilaçların kullanıldığı tuzaklarla elma içi kurdu kelebeğini yakalayarak imha ettiklerini belirten Bülbül, ilacın çevreye yaydığı cinsel içgüdüyü artırıcı koku nedeniyle zararlı böceğin tuzağa yakalandığını söyledi.

ELMA KURDUNA ‘AŞK TUZAĞI’
ELMA KURDUNA ‘AŞK TUZAĞI’
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2010 Cumartesi 11:18:01
Güncelleme :1 Mayıs 2010 Cumartesi 11:26:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?