7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Elma üreticilerinin pazar sıkıntısı

Korkuteli ilçesinde, yüzlerce ailenin geçim kaynağı olan elma ve armut, alıcı bulunamaması sebebiyle soğuk hava depolarında bekletiliyor.

Üreticilerin hem fiyat düşüklüğü hem de pazar sıkıntısı sebebiyle umduğunu bulamadığını belirten elma üreticisi Mehmet Tekin, "Üreticiler pazar sıkıntısı nedeniyle elmalarını soğuk hava depolarında bekletiyor. Korkuteli ilçesine bağlı belde ve köylerde geçimini elmacılıktan sağlayan yüzlerce aile zor günler yaşıyor" dedi.

Elmanın kilosunun 60-65 YKr'ye satılamadığını anlatan Tekin, şöyle konuştu: "Yaşanan ekonomik sıkıntı nedeniyle köylüler pazara çıkamıyor. Elma fındık ve tütün gibi milli ürün statüsünde görülmesi gerekiyor. Elma üretimi çok iyi ve dünyanın en kaliteli elmasını üretiyoruz, ancak pazar bulamıyoruz. Ancak bir türlü emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Bu yıl yine bin bir ümitle ürünlerimizi toplayıp depoladık. Ancak, ne gelen var ne de giden. Yıllardır emeğinin karşılığını alamayan elma üreticisi bu yıl çok çaresiz kaldı. Parasızlıktan pazara bile çıkamadık."

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 12:04:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?