21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Elmalı heyetinden ATSO'ya ziyaret

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Kemal Özgen'i ziyaret eden Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Yapıcı, ATSO'nun önerisiyle başladıkları organik tarımda bir patlama yaşadıklarını söyledi.

ATSO Başkanı Kemal Özgen'i ziyaret eden Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Yapıcı, ilçede organik tarımda bir patlama yaşandığını söyledi. Özgen'in kendilerine organik tarımın önemini ve ekonomik değerini anlattığını söyleyen Yapıcı, "İlçemizde son yıllarda organik tarıma büyük önem veriyoruz. Elmalı'da 2 bin dönüm olan toplam örtü altı üretim, bu yıl 8 bin dönüme çıktı. Dünya Bankası 500 çiftçimize 5 yıl vadeli kredi sağladı. Gelecekte Kumluca ve Demre gibi sera yatırımlarıyla anılan bir ilçe olacağız" dedi.

ATSO'nun 120'inci yılında, Elmalı Hazineleri hatıra parası bastırdığını da hatırlatan Yapıcı, "Hatıra paraları ilçe tanıtımında büyük bir rol oynuyor. ATSO'ya bu jesti dolayısıyla da teşekkür ediyoruz" dedi.

Elmalı'nın Antalya'nın köklü tarihi ve kültürü ile en önemli ilçelerinden biri olduğunu belirten ATSO Başkanı Kemal Özgen ise, ilçede organik tarım konusundaki gelişmelerin sevindirici olduğunu söyledi.

Elmalı'nın tarım açısından verimli topraklara sahip olduğunu söyleyen Özgen, "Elmalı'da seracılığın yayılması bizi çok mutlu etti. Elmalı'da tarihi evlerin restorasyonu da devam ediyor. Bu restorasyonlar tamamlanınca Elmalı, tıpkı Safranbolu gibi önemli bir alternatif turizm merkezi olacak. Ayrıca dünyanın en önemli tarihi eserleri arasında yer alan Elmalı Hazinesi'nin sergileneceği Elmalı Müzesi'nin bir an önce bitirilerek turizme açılmasını istiyoruz. Elmalı'nın sahip olduğu kültürel ve tarihi miras ile gelecekte Antalya'nın ve Türkiye'nin en önemli alternatif turizm merkezlerinden biri olacağını düşünüyorum. ATSO'nun Elmalı'da 900 üyesi bulunuyor. Bu üyelere yönelik eğitim seminerleri düzenlemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda ATSO Başkanı Kemal Özgen'e bir plaket hediye eden Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Yapıcı, Özgen'i bu yıl 22-24 Ağustos tarihlerinde yapılacak geleneksel Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 18:04:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?