21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Elmalı zabıtasından uyarı

ELMALI BELEDİYESİ ZABITASINDAN UYARI

Elmalı Belediyesi, 3516 sayılı Ölçü ve Ayarlar Kanunu'na göre, ölçü ve tartı aletlerinin iki yılda bir yapılması gereken periyodik muayeneleri için esnafa çağrıda bulundu.

Elmalı Belediyesi Belediye Zabıta Komiseri Abdullah Mıkcı, kontrollerde damgasız, bozuk ve beyannamesi verilmemiş ölçü ve tartı aleti kullananlar hakkında kanuni işlem yapılacağını ve esnafın ölçü ve tartı aletlerinin beyannamelerini zamanında yaptırması gerektiğini belirtti.

Mıkcı, “3516 sayılı ölçüler ve ayar kanunu gereğince 2011 yılında damgalanacak olan masa terazi, ibreli terazi, elektronik terazi, kantar-paskül gibi ölçü ve tartı aletlerinin beyanlarının Şubat ayı sonuna kadar verilmesi gerekmektedir. Beyanlar Belediye Zabıta Amirliğinde alınmaktadır. Ellerinde ölçü ve tartı aletleri bulunduran mükelleflerin, her iki yılda bir, 1 Ocak-28 Şubat tarihleri arasında, belediye Ölçü ve Ayarlar Memurluğu'na müracaat edip, beyannamelerini tanzim ettirip, ölçü ve tartı aletlerinin, periyodik muayeneleri için, damgalatma işlemlerini yaptırmalıdırlar. Aksi halde bu işlemleri yaptırmayan mükellefler, 3516 sayılı Ölçüler Kanunu'nun 14. maddesi gereğince, cezalı duruma düşerler” dedi.

Aynı kanunla para cezalarının da artırıldığını kaydeden Mıkcı, “Suçun tekrarında ise, para cezaları iki kat olarak tahsil edilir. Bunun neticesinde verilen para cezaları, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanun hükümlerine göre, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından tahsil edilir. Mağdur olmamak ve mağdur etmemek için, kanunda öngörülen işlemleri, vatandaşlarımızın zamanında yaptırılması hususu, önemle rica olunur” ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2011 Cuma 16:14:04
Güncelleme :18 Şubat 2011 Cuma 16:53:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?