22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Elmalı'ya yıldız yağacak

YEŞİLYAYLA YAĞLU PEHLİVAN GÜREŞLERİ'NE SANATÇI AKINI

Antalya'nın Elmalı ilçesinde 22-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 659. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri kapsamında birçok ünlü sanatçı konser verecek.

659. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri kapsamındaki etkinlikler 20 Temmuz tarihinde başlayacak.Ankara Seymenler Grubu, Azerbaycan Halk Dansları Ekibi gösterinin ardından Ankaralı Ayşe ve Namık birer konser verecek. Pop Müziği sanatçısı Özlem Ceylan ve Emre Aydın'ın konserleri ile devam edecek olan etkinlikler, Firdevs ve Sinan Özer konseri ile son bulacak.

Elmalı Belediye Başkanı ve Güreş Organizasyon Komitesi Başkanı Hüseyin Altıntaş, ilçede

güreşlerin yüzlerce yıl boyunca gelenek olarak devam ettiğini belirterek, Yeşilyayla Güreşleri'nin ayrı bir önemi olduğunu söyledi. Başkan Altıntaş, “Her ne kadar tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin bilinirliği halk arasında daha yüksekse de, Elmalı Yeşil Yayla Yağlı Pehlivan Güreşleri 1353 yılından bu yana gerçekleştirilmekte ve tarih olarak yurdumuzda birinci sırada yer almaktadır” dedi.

1975 yılına kadar ilçe halkı ve komşu köylerden gelen misafirlerin özellikle 'Mehter Takımı'nı ve seyirlik oyun olan 'Hart Hart Deve'yi izlemek için geldiklerini kaydeden Başkan Altıntaş, “Günümüzde, güreşlerin başlangıcından iki gün önce düzenlenen sempozyumlar ve sergiler ile Ata sporumuzun kültür ve tarih yönü üzerinde durulmaktadır” diye konuştu.

YEŞİLYAYLA YAĞLU PEHLİVAN GÜREŞLERİ'NE SANATÇI AKINI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2011 Salı 10:44:02
Güncelleme :5 Temmuz 2011 Salı 16:18:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?