1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Emeklilere tuzak!

Antalya'da yaşanan olay dolandırıcıların artık sınır tanımadığını tüm çıplaklığı ile ortaya koydu. Emeklilerin para çekeceği günü fırsat bilen dolandırıcıların bankamatiğe kurdukları tuzak, son anda fark edildi.

Edinilen bilgiye göre olay saat 06.00 sıralarında Antalya'nın Muratpaşa ilçesi, Tahılpazarı Mahallesi, Çatal Köprü Caddesi üzerinde bulunan bir banka şubesinde meydana geldi.

Eşi ile birlikte 3 aylık emekli maaşını çekmek için bankamatiğe gelen bir vatandaş, kartını bankamatiğe soktuktan sonra geri alamadı. Durumdan şüphelenen vatandaşın olayı polise bildirmesi ile olay yerine gelen ekipler, bankamatikler üzerinde yaptıkları incelemede şaşkınlığa neden olan bir gerçeği ortaya çıkardı.

Bankamatiklerden birine kullanıcıların hesap bilgilerine ulaşılmasını sağlayacak kart okuyucu yerleştirildiğini fark eden polis, diğer bankamatiğin kart haznesine de kağıt sıkıştırıldığını ve paralarını çekmek için gelecek vatandaşların doğrudan tuzaklı bankamatiğe yönlendirildiğini tespit etti.

Kendilerin bekleyen tuzaktan habersiz emekli aylıklarını çekmek için bankamatiğe gelen vatandaşlar ise polis tarafından uyarıldı. Polisin ve vatandaşın dikkati sayesinde sabah saatlerinde emekli aylıklarını çekmeye gelecek yüzlerce vatandaşın kart bilgileri böyle kurtulmuş olurken, polis, emekli aylıklarına göz diken kişi veya kişileri ele geçirmek için olay ile ilgili soruşturma başlattı. Bu arada banka önünde bankamatikleri izleyen bir güvenlik kamerasının bulunmaması ise dikkatlerden kaçmadı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 09:42:04
Güncelleme :4 Temmuz 2009 Cumartesi 09:45:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?