7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Emniyet müdürlüğünden açıklama

Antalya'nın Kemer İlçesinde bir otele yapılan baskında, El Kaide bağlantılı uluslar arası suçluların yakalandığı, yakalanan kişilerin ABD gizli servisi tarafından arandığı haberleri Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından yalanlandı.


Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, internet üzerinden kredi kartı bilgilerini çalarak üçüncü kişilere satan bir şahsın yakalandığı bunun dışında bilgilerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.


Ulusal bir gazetede, Temmuz ayının son haftasında düzenlendiği belirtilen bir operasyonla hacker tabir edilen sanal bilgi hırsızlığı yapan kişilerin Antalya'da çok gizli uluslararası bilgilerle yakalandığı ve bu kişilerin ABD tarafından da uzun süredir arandığı belirtilmişti.
Antalya Emniyet Müdürlüğü, konuyla ilgili resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, olayın adı geçen gazete ve yayın organlarında belirtildiği gibi olmadığını bildirdi. Emniyetin açıklamasına göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü uzmanları ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi görevlilerinin yaptığı analiz, değerlendirme ve istihbarat çalışmaları neticesinde, internet üzerinden elde ettiği kredi kartı bilgilerini 15 ile 150 ABD doları arasında sahte kredi kartı dolandırıcılarına pazarlayan bir kişi yakalandı.


2006 ve 2007 yıllarında ülkemizde yapılan kredi kartı sahteciliğine yönelik operasyonlarda kart bilgilerini temin ettiği tespit edilen ve uluslar arası düzeyde aranan yabancı uyruklu bir şahsın ülkemize geleceğinin tespit edilmesi üzerine "Şifre" kod adlı planlı çalışma başlatıldı. Yapılan çalışma çerçevesinde 26 Temmuz tarihinde yapılan operasyonda yabancı uyruklu bir şahıs Kemer ilçesinde kaldığı otelde yakalandı.


Emniyetin açıklamasında, şahıstan 2 adet notebook bilgisayar ele geçirildiği ve bilgisayarların yapılan incelemesinde değişik ülke vatandaşlarına ait çok sayıda kredi kartı bilgisi bulunduğunun tespit edildiği belirtildi. Açıklama, şüpheli hakkında, "Banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması suçundan işlem yapıldığı ve şüphelinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği" bilgisiyle sona eriyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 11:58:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?