15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Emniyete teşekkür, sürücüye kınama

EMNİYETE TEŞEKKÜR, SÜRÜCÜYE KINAMA

Merkezi Eskişehir’de bulunan Anatoliariders Motosiklet Kulübü Başkanı Serdar Döner, geçtiğimiz günlerde Korkuteli Emniyet Müdürlüğü’nün motosiklet uygulamasında kendisini yakan sürücü Ali Gül’ü kınarken, Emniyet Müdürlüğünü de takdir etti.

Anatoliariders Grup Başkanı Serdar Döner, Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bir yazı gönderdi. Yazıda, “Ulusal basında kendini yakan motosiklet sürücüsü haberini okudum. Eskişehir merkezli Anatoliariders Motosiklet Kulübü Başkanlığını yürütmekteyim. Hepimizin bildiği gibi ülkemizde maalesef motosiklet kullanma bilinci yerleşmediği gibi, trafikteki diğer araç sürücülerinin bizlere karşı bilinçsiz tutumları sebebi ile de yıllık ortalama 25 bin dolayında motosiklet kazası yaşanmaktadır. Eskiden ülkemizin ekonomik sorunları yüzünden edinemediğimiz motosiklet güvenlik malzemeleri kask, eldiven, bot, mont, pantolon vb. koruma kıyafetleri artık hemen hemen her yerde çokta ekonomik fiyatlarda bulunmakta ve satılmaktadır. Hiçbir motosikletçi artık alamadım, bulamadım vb. bahanelere artık sığınmaması lazım. Hatta sıcak bölgelerde düşünülerek üretilmiş yazlık hava alabilen ancak el, diz, dirsek, kalça vb. gibi vücut bölgelerimizi düşme, düşük süratte (veya 120 km.) sürate kadar bile dayanabilen özel, kolay yırtılmaz hatta kolay yanmaz kumaş ve tamponları üretildikleri için hastanelerimiz, hastane çalışanları bile meşgul edemeyeceğimiz çoğu kazalar bu yukarıda bahsettiğim malzemeler kullanıldığı takdirde çoğu motosiklet kazası maddi hasarlı kazalar olarak atlatılabilir” ifadeleri yer aldı.

HASTANALER MEŞGUL EDİLİYOR

Anatoliariders Motosiklet Kulübü Başkanı Serdar Döner, motosikletlerde bir çok sürücünün ısrarla kullanmak istemediği kask yüzünden meydana gelen kazalarda öncelikle kafa bölgesinden darbe alınacağı düşünüldüğünde, yaralının mutlaka bir sağlık kuruluşuna sevk edildiğini de belirttiği yazıda, şu sözlere yer verdi:

“Ve bu yüzden meşgul edilen hastaneler, doktorlar, yataklar hem sağlık giderlerimizin, hem de diğer sağlık hizmeti almak isteyen normal hastalar için sorunlar yaratmaktadır. Elbette insan hayatı her şeyden önce gelir. Ancak tüm bu olumsuzlukların bir kask takma ile aşılabileceğini de unutmamak gerekir. Bizler kulüp olarak tüm üyelerimizden bu ekipmanlarını tam olarak istemekteyiz. Ekipmanı eksik olanı ya tamamlarsın ya da alması yönünde baskı yaparız. 200 aktif üyesi olan oluşumumuzda elbette kazalara maruz kalan arkadaşlarımız olmaktadır. Bu yukarıda sözünü ettiğim malzemeler kullanıldığı için çoğu kez vaka olarak bile bildirilmemiştir, çok şükür. Şimdi sizler ya da başkaları buralar kırsal bölge insanların durumu yok diye düşünenleriniz olabilir. Hiç bir şey insan hayatından daha önemli değildir.”

EMNİYET MENSUBU MORALİNİ BOZMASIN

Anatoliariders olarak kentlerindeki motosiklet satışı yapan firmalarla görüşüp tamamen ikna yolu ile motosikletle birlikte kask hediye ettirdiklerine de dikkat çeken Döner, “Toplantı ve etkinliklerimize şehrimizin motosikletli ekiplerini davet ediyoruz. Milli bayramlarda Eskişehir Emniyeti ile birlikte motosiklet korteji oluşturuyoruz. Amacım olası motosiklet kazalarının önüne geçmek ve trafik bilinci oluşturmak. Bu sebeple, ilçenizde yaşanan bu talihsiz olayın siz değerli Emniyet mensubunuzun moralini asla bozmasın ve yapıla gelen denetimlerin aksamadan devam etmesini bilhassa rica ediyoruz. Sonuçta insan hayatı ve trafik güvenliği için yaptığınız bu uygulamaları takdirle karşılıyoruz. Bilgili motosiklet sürücüleri olarak kesintisiz arkanızdayız. İnternet ortamında bir çok motosiklet sitesine taşınan bu olay duyarlı motosiklet kullanıcıları tarafından uygulamanızın herkes tarafından çok doğru bulunduğunu, olaya sebep olan Ali İhsan Gül’ü kınayan binlerce mesajı silerek bildirmek isterim. Başarılarınızın devamını diler bilgilerinize sunarım. Yaralı polis arkadaşımıza acil şifalar dilerim” ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 13:52:01
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 17:14:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?