22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Emniyetten balkon hırsızlığı uyarısı!

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Emniyet Müdürlüğü, yaz aylarının gelmesiyle birlikte balkon kapısı ve pencerelerin açık tutulmaması konusunda broşürlü uyarı yapıyor.

Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, hırsızların en küçük ihmali değerlendirerek maddi kayba sebep olduklarını, yaz aylarının gelmesi ve geceyi balkonlarında geçirme alışkanlıklarının hırsızlığa zemin hazırladığını kaydetti.

Kapı ve pencerelerin günün her bölümünde kontrol edilmesi, evden ayrıldıktan sonra mutlaka komşulara gidilecek adres ve telefon numarasının bırakılmasını isteyen yetkililer, mümkünse elektronik alarm sistemi monte ettirilerek, çelik kapı yaptırılmasını tavsiye etti. Emniyet yetkilileri, evden ayrılmadan önce bir lambanın açık bırakılarak, kapı girişine bir ayakkabı konularak evde birilerinin olduğu izlenimi verilmesinin de caydırıcı etki yapacağını söyledi.

Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan, "Komşum Polis" kampanyası kapsamında, tüm ilçe halkının balkon hırsızlığı konusunda uyarılarda bulunuldu.
Korkuteli İlçe Emniyet Müdürü Murat Çevik, bütün bunlara rağmen içeriye hırsız girmişse vatandaşların sabırlı olarak hiçbir yeri karıştırmadan polisin gelmesini beklemeleri gerektiğini bildirdi. Hırsızlık olaylarının 2 veya 3 kişilik gruplar halinde gerçekleştirildiğini ve hırsızların binaların giriş kapılarından yararlanamıyorsa su tahliye borularından tırmanarak çıktıkları çatılardan iple sarkarak balkonlara indiklerini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 14:59:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?