1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Emniyet'ten çocuklara beyzbol kursu

Antalya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kuruluna Antalya Polis Spor Gücü oluşturduğu beysbol takımı ile çocukları suçtan uzak tutmayı hedefliyor.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nce 2006'da kurulan Antalya Polis Gücü Spor Kulübü, Aikido, Basketbol, Binicilik, Futbol gibi 14 ayrı branşta verdiği spor hizmetlerine beysbolu da ekleyerek bu sayısı 15'e çıkardı.

Yeni oluşturulun beysbol takımındaki sporcuların yaşları 10 ile 14 arasında değişirken, çocuklar Amerika'dan Antalya'ya gelen ve beysbol konusunda deneyimli eğitmenler tarafından sporun inceliklerini öğreniyor. İnternet üzerinden Amerikalı beysbol eğitmenleri ile iletişime geçtiklerini kaydeden Çevik Kuvvet Şube Müdürü Erol Demir "Kendileri 3 gündür bizimle çalışıyor. 1 hafta kalacaklar şehrimizde. Bu arada Kemer Beysbol Takımı'yla bir maçımız olacak. Sporla çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istiyoruz. Ayrıca Polis Gücü Takımı Dergisi de yayın hayatına başladı" dedi.

ABD'li eğitmenler Bobby Leonard ve Paul Fisher ise beysbol eğitimi için diğer ülkelere de gittiklerini ancak Türkiye'yi daha çok sevdiklerini belirtti. Usta ellerden eğitim alan çocuklar da "Beysbol Türkiye'de gelişmemiş bir spor. Biz geliştirmek için takım kurduk. İlerdeki hedefimiz Amerika'da beysbol oynamak" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 20:12:51
Güncelleme :21 Nisan 2009 Salı 20:42:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?