1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Emniyet'ten eğitim semineri

Antalya Emniyeti'nden özel güvenlikçilere eğitim. Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, "Huzur ve esenlik için, ortak akıl ve ortak güç gerekir" dedi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nce Antalya'da görev yapan özel güvenlik görevlilerine eğitim semineri düzenlendi. 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetleri'ne dair kanun kapsamında Özel Güvenlik şirketleri, kurum ve kuruluşlar tarafından Antalya'da yer alan alışveriş merkezleri, hastaneler, siteler ve Akdeniz Üniversitesi'nde istihdam edilen yaklaşık 750 özel güvenlik görevlisine "Terör ve terörizm, uyuşturucu madde bağımlılığı, 5188 sayılı özel güvenlik hizmetlerine dair kanun ve uygulama yönetmeliği, arama, yakalama, kent güvenlik sistemi, toplum destekli polislik" çerçevesinde yürütülen projeler konularında seminer düzenlendi.

Seminerin açılışında konuşan Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan "Antalya bir turizm şehri. Yılda 10 milyona varan turist kentimizi ziyaret ediyor. Kentin huzuru ve asayişini sağlamak için ortak akıl ve ortak güç gerekiyor. Bunun için özel güvenlik görevi yapanlarla el ele verip Antalya'nın esenliği için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Bunun yolu da eğitimli, donanımlı, empati kurabilen, bilgili, güler yüzlü güvenlik hizmetlerinden geçmektedir" dedi.

Seminere katılan özel güvenlikçilerin, vatandaşla çoğu kez karşı karşıya geldiğini söyleyen Arslan, "Suçu oluşmadan önleme aşamasında özel güvenlikçilere çok iş düşmektedir. Asayişin sağlanmasında dikkatli, duyarlı ve sezgileri güçlü güvenlikçiler işlerini daha düzgün yapan durumundadır. Bir kurumun imajı çalışanlarının bıraktığı izlenimlerle oluşuyor. Bunu hatırdan çıkarmamak gerek. Hiç birimiz hepimiz kadar akıllı değiliz. Son yıllarda Antalya halkına sunduğumuz projelerle kentte suç oranını düşürdük. Kanunlara saygılı, komşusuna saygılı, trafikte saygılı, insana saygılı insanların olduğu her yerde kuşkusuz ki orada mutluluk vardır" diye konuştu.

Seminerde iş hukuku, arama ve yakalama ile madde bağımlılığı ile toplum destekli polislik konularında eğitici olarak Emniyet Müdürlüğü'nde görevli şube müdürleri özel güvenlik görevlilerine bilgi verdiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 17:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?