1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

En çok atık pili topladı

İlköğretim okulu öğrencisi Yorulmaz, atık pilleri topladı ödünlü kaptı. 910 adet atık pil toplayan öğrenciye ödülünü Korkuteli Belediye Başkanı Adnan Uğurlu verdi.

Korkuteli Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl okullarda başlatılan atık pil toplama kampanyasına katılan ve Korkuteli'nde en çok pili toplayan Osman Önal Pansiyonlu İlköğretim Bölge Okulu, 7. sınıf öğrencisi Şerife Yorulmaz 910 adet pil toplayarak 1. oldu.

Okullarda öğrenciler tarafından toplanan atık piller geri dönüşüm görevlilerine teslim edilirken, en çok pil toplayan okullardan birisi olan Osman Önal Pansiyonlu İlköğretim Bölge Okulu 7. sınıf öğrencisi Şerife Yorulmaz 910 pil, 8. sınıf öğrencisi Havva Nur Önal 340 pil, 8. sınıf öğrencisi Eda Şanlı 210 pil, 7. sınıf Öğrencisi Ahsen Değirmenci 200 pil, ve 5. sınıf öğrencisi Yunus Baysan 110 atık pil toplayarak kampanyaya destek oldu.
Çevreyi koruma konusunda öğrencilere bilinçlendirme çalışmaları yapılırken, pillerden çıkan buharlaşmanın kanserojen içerdiği de vurgulayan Korkuteli Belediye Başkanı Adnan Uğurlu, okulu ve ziyaret ederek, öğrencilere çeşitli hediyeler vermeyi de ihmal etmedi.

Uğurlu, "Minicik halinizle küçücük bedenlerinizle büyüklerinize çok güzel bir mesaj verdiniz. Atık pilleri doğa çabuk eritemiyor. Verdiğiniz mesajla 'Yarınlar bizim' diyorsunuz. Bu tür konulara duyarlı olmayanlara örnek oluyorsunuz. Pil 400 senede toprağa karışıyor, topladığınız pillerle ne kadar önemli bir iş yaptığınızın farkındayız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 16:08:35
Güncelleme :12 Mart 2009 Perşembe 16:13:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?