1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

En iyi 500 fotoğraf bu albümde

Türkiye'nin önde gelen fotoğraf paylaşım sitelerinden www.fotoiz.com üyeleri tarafından gönderilen ve yönetim tarafından seçimi yapılan 500 fotoğraf bir albümde toplandı.

Türkiye'nin önde gelen fotoğraf paylaşım sitelerinden www.fotoiz.com bir ilke daha imza attı. Bu güne kadar gerçekleştirmiş olduğu büyük ilgi gören fotoğraf kamplarının ardından üyeleri tarafından gönderilen ve yönetim tarafından seçimi yapılan 500 fotoğraf bir albüm halinde yayınlandı.

Coşkun Aral, Erdal Kınacı, Doç.Dr. Özer Kamburoğlu, Ali Öz, Haluk Uygur ve Muammer Yanmaz gibi usta isimlerden amatör fotoğraf sanatçılarına kadar geniş bir yelpazede 300 fotoğrafçı bu albümde bir araya geldi.

TÜRK FOTOĞRAF TARİHİNDE BİR İLK

Fotoiz Genel Yayın Yönetmeni Erdal Kınacı, Türk fotoğraf tarihinde bir ilkin gerçekleştiğini söyledi. Bu projeye başladıkları zaman birçok üyenin büyük bir hevesle ve istekle katılım sağladığını anlatan Kınacı, "Önemli sayıda fotoğrafçıdan da bu projenin gerçekleşmesinin çok zor olduğu yönünde ifadeler geldi. Ancak biz bu projeye inanmıştık ve başardık" dedi.

Fotoğraf seçimlerinin de büyük bir titizlikle yapıldığını belirten Kınacı, şunları söyledi: "Üyelerimizden binlerce fotoğraf geldi. Gelen bu fotoğrafları tek tek büyük bir titizlikle inceledik ve albümde yayınlanmasını uygun bulduğumuz 500 fotoğrafı seçtik."

ÖNEMLİ BİR GİRİŞİM

Projenin önemine değinen Erdal Kınacı, "bu güne kadar fotoğraf paylaşım sitelerinde bu tür albüm ve katalog girişimleri gerçekleşti. Ancak bu girişimlerin tamamına yakını ya küçük çapta kaldı ya da başarısız oldu" dedi. Üyelerin site yönetimine güven duyması durumunda bu tür çalışmaların nasıl bir başarıyla sonuçlandığının en güzel örneğinin bu katalog olduğunu anlatan Kınacı, "Sanal bir birliktelik gerçeğe dönüştü. Türk fotoğraf camiasına hayırlı olsun" diye konuştu.
FOTOİZ BAŞARDI

Ünlü haber belgeselcisi Coşkun Aral ise albümde yer alan yazısında şu görüşlere yer verdi: "Bu albüm sanal ortamdaki sanatsal paylaşımın somut bir ürünüdür. Sanal yayıncılıktan doğan bu muhteşem fikir fotoğraf sanatını masa üstü yayıncılığa dönüştürmüş bulunmaktadır. Ülkemizin saygın ve tanınmış fotoğrafçılarından tutun da bu sanata yeni başlamış olan fotoğrafçılara kadar geniş bir yelpazede 300 fotoğrafçı bu güne kadar böylesi bir çalışmada hiçbir zaman bir araya gelmemişti. Fotoiz bunu başardı."
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 18:29:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?