22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Enç'e kadınlardan destek

ENÇ'E KADINLARDAN DESTEK

Antalya Kadın Gücü Birleşimi Başkanı Uğur Karaca, Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Saraçoğlu ve KADER Antalya Temsilcisi Ayşe Kılınç, AK Parti'den Antalya Milletvekili seçilen Gökçen Enç'i ziyaret etti.

AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Nezihe Yoldan Tezcan'ında katıldığı toplantıda, STK temsilcileri Gökçen Enç'i kutlayarak, başarılar diledi. “Antalya'daki bütün kadınlara vefa borcum var” diyen Enç, ”Ötekileştirmeden kucaklayıcı olmamız lazım. Kadın paydasında bir şeyler yapılabileceğini Antalya'da kanıtlayacağız. Kadın hareketlerine ivme ve güç kazandırma hareketini tabandan başlatmak lazım.Tavandan başlatmak hiçbir zaman verimli ve yeterli olmuyor. Benim çok ciddi sorumluluğum var” diye konuştu.

Antalya'nın Cumhuriyet tarihi boyunca yalnız 2 kadın milletvekilini TBMM'ye gönderdiğini belirten Antalya Kadın Gücü Birleşimi Başkanı Uğur Karaca ise, “Antalya'da bir tane bile olsa bir kadın milletvekili çıkartarak yüzümüzü ağarttınız. Antalya'da biz en az 5 milletvekili demiştik, hatta 7 olması Antalya'ya çok yakışırdı. Ankara'ya bir kadın milletvekili yollayabildik” dedi. Antalya'daki kadın hareketinin arkasında bir kadın milletvekilinin olmasının güç ve ivme kazandıracağını kaydeden Karaca, “Yerel yönetimlerde de kadının her yerde olmasını istiyoruz. Antalya'dan AK Parti'nin bir kadın milletvekilini Ankara'ya taşıma gayret ve başarısını kutluyoruz. Bunun diğer partilerimize örnek olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni meclisin en önemli amacının yeni bir anayasa yapılması olduğunu ifade eden KADER Antalya Temsilcisi Ayşe Kılınç da, “Anayasada bazı şeyler kadınlar için iyi oturtulursa muhakkak pratikte de yavaş yavaş hayata geçirilecektir” dedi.

ENÇ'E KADINLARDAN DESTEK
ENÇ'E KADINLARDAN DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2011 Perşembe 16:21:04
Güncelleme :16 Haziran 2011 Perşembe 16:34:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?