22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Endişeli bekleyiş mutlu bitti

MAHSUR KALDIKLARI EVDEN 24 SAAT SONRA KURTARILDILAR

Antalya'da yaşanan felaket anında bir evde yaşayan 12 kişi mahsur kaldıkları evde 24 saat boyunca kurtarılmayı bekledi. Evlerinin etrafı göle dönüşen köylüler Ulusal Medikal Kurtarma ekibi tarafından botlarla kurtarıldı.

Antalya'da, dün yaşanan şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle 30'a yakın 5 yıldızlı otelin bulunduğu Kundu köyünde 12 kişi evlerinde mahsur kaldı. Yetkililerden yardım isteyen 12 kişi, 24 saat boyunca kurtarılmayı bekledi. Endişeli bekleyiş, Ulusal Medikal Kurtarma ekibinin olay yerine gelmesiyle sona erdi. 12 köylü, UMKE'nin deneyimli ekibi tarafından botla yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki yakınlarının evlerine ulaştırıldı. Dünden bu yana evleri sular içinde kalan vatandaşlar, 24 saatlik bekleyişin ardından güvenli bölgeye taşındı.

KURTARMA EKİBİ 70 GÖNÜLLÜDEN OLUŞUYOR

Antalya Ulusal Medikal Kurtarma Birimi ile ilgili İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Fatih Gülşen, 2005 yılından bu yana afet ve olağanüstü durumlarda kurtarma ekibi olarak görev yaptıklarını söyledi. Dr. Gülşen, ekibin doktor, hemşire, paramedik ve sağlık memurlarından oluşan 70 gönüllüden oluştuğunu ifade ederek, "Bünyemizde 2 cip, 1 minibüs, 1 bot, su altı ve dağcılık malzemeleri bulunuyor. Ekibimizde profesyonel dalgıç arkadaşlar da var" dedi. Dr. Gülşen, Kundu'daki kurtarma çalışmasına yedi kişilik bir kurtarma timi ile müdahale ettiklerini de sözlerine ekledi.

MEZARLIK SULAR ALTINDA KALDI

Antalya'nın Kundu köyünde bulunan mezarlık da sular altında kaldı. Köylüler tarlalarına giderken yolların göle dönüşmesi nedeniyle traktör dışında herhangi bir araç kullanamaz hale geldi.

MAHSUR KALDIKLARI EVDEN 24 SAAT SONRA KURTARILDILAR
MAHSUR KALDIKLARI EVDEN 24 SAAT SONRA KURTARILDILAR
MAHSUR KALDIKLARI EVDEN 24 SAAT SONRA KURTARILDILAR
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 09:34:02
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 12:09:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?