22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Engelleri aştılar, 2.365 metreye çıktılar

ENGELLERİ AŞTILAR, 2 BİN 365 METREYE ÇIKTILAR

Antalya’nın Kemer ilçesinde bağlı Tekirova'da bulunan ve Sosyal sorumluluk projelerine önem veren Olympos Teleferik İşletmesi bedensel engellileri misafir ederek 2 bin 365 metreye teleferik ile taşıdı.

Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesi’nden 27 engelli vatandaşı ağırlayan Olympos Teleferik, engelli misafirlerine unutulmayacak dakikalar yaşattı. Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Karavural ve Olympos Teleferik İşletmesi yetkilileri eşliğinde birçoğu engelli sandalyesi ile teleferiğe binen engelli vatandaşlar kendilerine gösterilen ilgiden memnun kaldı.

“ENGELLERİ BİRLİKTE AŞABİLECEĞİMİZİ GÖSTERMEK İSTİYORUZ”

Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Karavural, "10-16 Mayıs tarihleri arası bizim sakatlar haftası olarak kutladığımız, yılın bu gününde bir araya geldiğimiz hem sorunlarımızı paylaştığımız hem yaşam içerisindeki farkındalığımızı arttırmak için etkinlikler yaptığımız bir dönem. Bu hafta içerisinde de engelleri birlikte aşabileceğimizi göstermek için böyle bir organizasyona kalkıştık. Bu konuda Olympos Teleferik İşletmesi bizi misafir etti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Akaydın buraya gelmemiz için bizlere bir otobüs tahsis etti. 27 arkadaşımız ile birlikte bu güzel heyecanı yaşıyoruz" dedi.

Karavural, engelliler olarak, caddelerde kaldırımı geçemezken, şimdi dağın tepesine bu teleferik sayesinde çıktıklarını da belirterek, “Teknoloji bu kadar gelişmişken, engelinden dolayı insanların bir yerde takılı kalması ya da engellenmesi, o şehir planlamasını ya da teknolojiyi doğru kullanamayanların hatasıdır diye düşünüyorum. Bu kadar insan bir arada dağın tepesine çıkıyoruz. Bunu şehrin içinde de kültür ve sosyal alanlarda da aynı güzelliği yaşamak istiyoruz" dedi.

ENGELLERİ AŞTILAR, 2 BİN 365 METREYE ÇIKTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2011 Salı 11:05:01
Güncelleme :17 Mayıs 2011 Salı 18:24:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?