21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Engelli Danışma Merkezi açılıyor

ENGELLİ DANIŞMA MERKEZİ AÇILIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Engelli Danışma Merkezi ve Görme Engelliler Kütüphanesi 10 Mayıs Salı günü hizmete açılıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi engellilere ve ailelerine danışmanlık ve sosyal destek vermek, yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik faaliyetlerde bulunmak ve sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlamak amacıyla 10 Mayıs Salı günü Engelli Danışma Merkezi ve Görme Engelliler Kütüphanesi'ni açıyor. Engellilere rehberlik hizmeti verecek, yaşam kalitelerini artırmalarına yönelik faaliyetlerde bulunacak merkez bünyesinde görme engelli vatandaşlar için kütüphane de yer alıyor.

Kütüphanede kabartma yazılı kitapların yanı sıra görme engeliler için bilgisayar ağı da oluşturulacak. Görme engelli vatandaşlar, kendilerine özel bilgisayarlarda ekran okuma programıyla gazete ve kitapları sesli olarak dinleyebilecek. Altı nokta klavyeli kabartma monitör ile yazılarını yazabilecek. Ekranın tümünü elleriyle dokunarak okuyabilecek. Bilgisayara yükledikleri bilgileri sesli olarak dinleyebilecekler. Bilgisayardan ilgilendikleri konuları indirerek, kullandıkları kabartma yazı şeklinde dökebilecekler. Ayrıca kendi yazılarını, deneme ve makalelerini bilgisayar ortamında herkese ulaştırabilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2011 Pazartesi 10:50:04
Güncelleme :9 Mayıs 2011 Pazartesi 10:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?