1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Engelli kardeşlere sahip çıkıldı

Antalya'da, zorlu yaşam şartları altında hayat mücadelesi veren zihinsel engelli kardeşlere devlet sahip çıktı. Duyarlı vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, zihinsel engelli kardeşleri koruma altına aldı.

Antalya'da, doğuştan zihinsel engelli Mustafa (72) ve Mehmet Çatan (67) kardeşler ailelerine ait apartmanın altındaki barakada çöp ve dışkı içinde yaşam mücadelesi veriyordu. İki kardeşin bu durumunu görenler Antalya Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne haber verdi.

İki engelli kardeşin sağlıksız koşullarda yaşadığını gören Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, Yıldız Mahallesi Çakırlar Caddesi'nde bulunan apartmandaki Mustafa ve Mehmet Çatan'ı buradan aldı. Kurumda ilk olarak yıkanan kardeşler ardından yeni kıyafetler giydirilip karınları doyuruldu. Ailenin duyarsızlığını fark eden sosyal hizmetler yetkilileri, bundan sonra doğuştan engelli olan kardeşlerin bakımını üstlendi.

Ayrıca, kurum yönetiminin Çatan kardeşlerin yakınları hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi ve engelli kardeşlere devletin bakımları için maaş bağlandığı belirtildi. Diğer küçük kardeş Sabri Çatan da koruma altına alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 10:40:40
Güncelleme :16 Haziran 2009 Salı 10:43:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?