21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Engelli vatandaşların tatil keyfi

Dünya Engelli ve Dostları Derneği üyesi 83 engelli, aileleri ve refakatçileri ile birlikte ilk kez Alanya'da 3 yıldızlı otelde Avrupalı turistlerle birlikte tatil yapıyor. 

83 engelli ve yakını Alanya'nın Oba Beldesi'nde bulunan 3 yıldızlı Albayrak Otel'de tatil yapıyor. Dünya Engelli ve Dostlar Derneği Başkanı Nedim Kılıç, hayırsever vatandaşların katkısı ile ilk kez böyle bir otelde tatil yaptıklarını belirterek, "Bize bu imkanı sağlayan ve kapılarını bize açan otel sahibi Hızır Bozdağan'a teşekkür ediyoruz. Bizim de 3 yıldızlı otelde tatil yapmaya hakkımız var. 

Gerçekten üyelerimizle birlikte muhteşem bir tatil geçiriyoruz. Şu anda burada Türkiye'nin dört bir yanından gelen zihinsel ve bedensel engelli üyelerimiz bulunmakta. İlk kez deniz gören ve tatile gelen engelliler var. Bizler için çok iyi moral oldu" dedi. 

Engellilere otelini açan Hızır Bozdoğan, "Otelimizde ağırlıklı olarak Alman ve Hollandalı turistler bulunmakta. 

Dernek başkanımız bize ulaşarak engelli üyelerinin tatil yapmaları konusunda yardım istedi. Bizde kendisine otelimizi açtık. Şu anda engelli vatandaşlarımız ve yakınları tatil yapmakta. 

Otelde bulunan turistlerinde kendilerin ile yakından ilgilendiklerini gördük. Hatta bir kaç Alman turist gelerek böyle bir uygulamadan dolayı duygulandıklarını söylediler. Onlar da bizim vatandaşlarımız. Kimseyi engelli diye bir köşeye atamayız" dedi. 

Engeliler ve yakınları günlerinin çoğunu otel havuzu ve deniz kenarında geçiriyor. Aileleriyle birlikte Alanya'da tatil yapan yaşlı ve engellilerin sevinçli ve heyecanlı oldukları görüldü. Çocukları ile tatile gelen Leyla Önal, "Muhteşem bir tatil geçiriyorum. Beklediğimden çok daha iyi geçiyor. İlk kez çocuklarımla birlikte bu kadar mutlu olduk" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2006 Salı 10:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
TANER IP: 88.232.107.xxx Tarih : 23.09.2006 23:22:03
Ankaradan butatile gelen ortopedik engelliyim tatil yöresive otelsahipleri çok sagolsun Dünya Engelliler ve Dostları Gelişim Derneğibaşkanı nedim kılıç engellileri kullanarak yolsuzluk ve engellileri tatilyerinde bırakarak madur etmiştir 22eylül sabah ve 23 eylül sabah gazetelerinde (ankaraeki) haber yer almıştır lütfen engellisömürüsüne duyarsız kalmıyalım saygılarımla