22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Engelli yürüyüşü gergin geçti

Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şubesi’ne üye yaklaşık 40 kişi, Dünya Özürlüler Günü nedeniyle tek şeritli caddede yürüyüş yapmak isteyince gergin dakikalar yaşandı

Yasası’nın çıkmasını isteyen grup, sadece kaldırımda yürümeleri istenince anayasal haklarının çiğnendiğini söyleyerek tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı-Büyükşehir Belediyesi önü olarak belirlenen yürüyüş güzergahı, polisin izin vermemesi üzerine dernek binası ile Khan Oteli önü olarak değiştirildi. Sivil polisler dernek binası önünden yürüyüşe geçen grup için, Cengiz Toytunç Caddesi’ni kısa süreli trafiğe kapatarak kaldırıma çıkmalarını sağladı. Kaldırımda yürüyen ve slogan atan grup, kaldırımların dar olması nedeniyle yolda yürümeye başladı. Sivil polisler ise tek şeritli yolda yürümenin can güvenliği açısından uygun olmadığını ve ilgili yasaya göre caddenin trafiğe kapatılamayacağını söyleyerek, grubun tekrar kaldırıma çıkmasını istedi. Görme özürlüler bu talebi reddedince polis ve dernek üyeleri arasında gerginlik yaşandı. Sivil polislerin grubun uyarıları dikkate almadığı taktirde dağıtılacağını söylemesi üzerine Dernek Başkanı Ramazan Oral, "Anayasa ne diyor? Silahsız olmak kaydıyla yürüyüş yapılabir" dedi. Oral’ı kolundan tutarak kaldırıma çeken polisler, grubun kaldırımda yürümesini istedi.

Khan Oteli önünde grup adına basın açıklaması yapan Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şubesi Başkanı Ramazan Oral, siyasi amaçları olmadığını belirterek, "Şu anda Başbakanlık’ta bekleyen Özürlüler Yasa Tasarısı’nın TBMM’ye sevk edilerek kabul edilmesi için Türkiye Körler Federasyonu, ’Yasamı İstiyorum’ kampanyası başlattı. Kampanya Ankara, İstanbul, İzmir, Samsun, Gaziantep ve Eskişehir gibi illerde yürüyüşlerle destekleniyor. Bu yürüyüşlerin devamı ve bir haftadır derneğimizce sürdürülen imza kampanyamıza ek olarak, özürlülerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla sokağa çıktık. Anayasal haklarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 16:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?