22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Engelliler asker oldu

ENGELLİLER ASKER OLDU

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, engelliler için başlattığı 'Temsili askerlik' uygulaması kapsamında Antalya'da 60 engelli vatandaş, 1 günlük askerlik yaptı.

Antalya 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na gelen ve aralarında ampute futbol takımı oyuncuları ve böbrek hastalarının da bulunduğu engelliler, sağlık kontrolünün ardından asker kıyafeti giyerek, eğitim aldı. Birliğe aileleriyle gelen engelliler, Kurtuluş Savaşı'nın anlatıldığı bir filmi izledi. Subayların gözetiminde atış talimi de yapan engelliler, eğitim çalışmalarının ardından yemin ettiler. Törende konuşan Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelikin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin,

vatandaşların her zaman ve her koşulda yanında olduğunu vurguladı. Engellilere temsili askerlik yaptırdıkları için çok mutlu olduklarını söyleyen Çelikin, "Engelli vatandaşlarımızı, devletin kudret ve adaletini temsil eden Türk Silahlı Kuvvetleri çatısı altında bir gün de olsa görmekten kıvanç duyuyoruz'' dedi. Çelikin'in konuşması, işitme engelliler ve aileleri için işaret dili tercümanı Oya Tanyeli tarafından çevrildi.

Engelli askerler adına söz alan Antalya Bedensel Engelliler Ampute Takımı Sporcusu Onur Özkaynak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, engellilerin yardımına da koştuğunu, hayallerini süsleyen asker üniformasını ilk kez giydikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Yemin eden engelli askerlerin geçişiyle tören sona erdi. Engelli askerler terhis belgeleri Tuğgeneral Zafer Çelikin tarafından verildi. Törende engelli aileler ise duygusal anlar yaşadı.

Akdeniz Böbrek Hastaları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şahan, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ve organ nakli merkezi sorumluları tarafından askere uğurlandıklarını ve bayraklar ile konvoy halinde birliğe girdiklerini söyledi. Şahan terhis belgelerini Kurtcephe'ye götüreceklerini belirterek, temsili askerlik uygulamasına, organ nakli konusunda toplumun duyarlılığının artırılması amacıyla ilk kez katıldıklarını belirtti.

ENGELLİLER ASKER OLDU
ENGELLİLER ASKER OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 20:15:03
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 09:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?