7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Engelliler heykellere hayran kaldılar

Antalya'da düzenlenen 2. Uluslararası Kum Heykel Festivali'ne katılan engelliler, gezdikleri sergiden büyülendi.

Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesi'nce düzenlenen organizasyonla 50'ye yakın engelli, Konyaaltı Beach Park'ta düzenlenen 2. Uluslararası Kum Heykel Festivali'ni ziyaret etti. Engelliler, festivali düzenleyen Prosandart firması tarafından ücretsiz olarak gezme fırsatı buldukları sergiden adeta büyülendi.

Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural, engelli üyelerinin bu tür sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikleri takip etmek istediklerini belirterek, "Dernek olarak üyelerimizin bu tür etkinlikleri imkanlarımız dahilinde takip etmelerini sağlıyoruz. Kum Sergisi'ni gezen engelli üyelerimiz buradan oldukça etkilendi. Devasa boyuttaki heykeller, çok ince ve sabır isteyen bir ustalıkla teker teker işlenmiş. Bu tarz bir etkinliğin Antalya'da düzenlenmesi çok önemli. Bu arada Kum Festivali yöneticilerine derneğimize gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkür ediyoruz" dedi.

Engelli vatandaşların bol bol fotoğraf çektikleri festival, bundan önce de birçok dernek, kamu kurum ve kuruluşu üyelerine kapılarını ücretsiz olarak açtı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 16:59:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?