21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Engelliler için müjde

Antalya Kepez Belediyesi, bedensel ve zihinsel engellilerin, sosyal yaşama katılmaları amacıyla yapımına başladığı parkın inşaatını, büyük oranda tamamladı. Bedensel ve zihinsel engelliler parkının, 3 hafta içersinde hizmete girmesi hedefleniyor. 

Kepez Belediyesi, yaşam alanlarındaki fiziki engeller sebebiyle evlerde yaşamaya mahkum edilen bedensel ve zihinsel engellileri, yeniden hayata bağlamayı hedefliyor. Gündoğdu Mahallesi'nde, İşitme Engelliler Okulu'nun yanında 4 dönümlük alanda yapımına başlanan ve Antalya'da bir ilik olan bedensel ve zihinsel engelliler parkının inşaatı, büyük oranda tamamlandı. Bedensel engellilerin rahat şekilde kullanımı için zemini granit taşla döşenen parka, bedensel engellilerin kullanımına uygun, çocuk oyun seti de yerleştirildi. 

Bedensel ve zihinsel engellilerin yaşam alanlarındaki fiziki engellerinin kaldırılması için çalışan Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, bedensel ve zihinsel engelliler parkında devam eden çalışmaları denetledi. Çocuk oyun setini inceleyen Öner, yetkililerden, parkta yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Binlerce bedensel ve fiziki engelli vatandaşın kamusal alanlardaki fiziki engeller sebebiyle evlerde yaşamaya mahkum bırakıldığını belirten Başkan Öner, bedensel engellilerin, sağlam insanların yararlandığı sosyal, kültürel alanlardan yararlanması için gerekli altyapı çalışmalarını yaptıklarını söyledi. Bu parkın da bedensel ve zihinsel engellerin sosyal yaşamdaki imkanlardan yararlanması için yapıldığını anlatan Erdal Öner, "Allah göstermesin, ama sağlam insanlar da bir kazayla sakat kalabilir. Hepimiz, birer bedensel engelli adayıyız. Bu bilinçle, bedensel engelli vatandaşlarımızın yaşam alanlarındaki altyapı sorunlarını çözmeliyiz. Bu parkla, onların yaşam sevinçlerini artıracağız. Sağlam çocuklar gibi bedensel engelli çocuklar da parklarda oyun oynayabilecek. Bu, benim için büyük bir mutluluktur" dedi. 

Gündoğdu Mahallesi'nde 4 dönümlük alan üzerine yapılan parkın, fiziki altyapısı ve mobilyaları, bedensel ve zihinsel engellilerin önerisiyle şekilleniyor. Park alanı içersinde, tekerlekli sandalye kullananlar için basketbol sahası, körlerin yararlanacağı zilli iplerden oluşan gool ball alanı ve engelli çocukların kullanabileceği çocuk oyun seti yer alacak. Yine alanda, engellerin aileleriyle birlikte dinlenebileceği kafeterya ve rahatça kullanacağı WC de bulunacak. Su havuzunun da yer alacağı engelli parkının giriş ve çıkışları, engelli vatandaşların en rahat şekilde kullanabileceği şekilde düzenleniyor.
iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2006 Salı 22:13:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?