22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Engellilere sosyal yaşam desteği

ENGELLİ ÇOCUKLARA SOSYAL YAŞAM DESTEĞİ

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 45 engelli öğrenciyi sosyalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla Dolphinland Yunus Gösteri Merkezi’ne götürdü. Öğrenciler, yunusların, fokların ve beyaz balinanın eğlenceli şovlarıyla güzel bir gün yaşadı.

Kepez Belediyesi, ilçedeki okullarda eğitim gören engelli öğrencileri, sosyalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla Dolphinland Yunus Gösteri Merkezi’ne götürüyor. Bu amaçla Şahinevler İlköğretim Okulu engelliler sınıfından ve Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulu anaokulu engelli sınıfından 45 öğrenci, Dolphinland’daki gösterileri ilgiyle izledi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, çocukların eğlencesine ortak oldu.

Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Kaya’nın da yer aldığı etkinlikte, öğrencilerin alkışları arasında ilk gösteriyi sevimli yunuslar yaptı. Eğitmenlerin komutlarında dans eden, şarkı söyleyen, resim de yapan yunusların şovu, öğrencileri eğlendirdi. Yunusların atlayış gösterisi ise izleyenleri büyüledi. Yunusların yaptığı resim de eğitmenler tarafından Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye hediye edildi. Tütüncü de bu hediyeye karşılık yunusları severek teşekkür etti. Çocuklar da kendilerini eğlendiren yunusları, dokunarak yakından tanıma imkânı buldu. Yunus balıklarının ardından deniz foklarının, beyaz balinanın şovlarıyla gösteri sona erdi.

Başkan Hakan Tütüncü de, bedensel ve zihinse engellilerin yaşamını kolaylaştırmak, sosyal hayat içerisinde var olabilmeleri sağlamak gibi bir görevlerinin bulunduğunu belirterek, Kepez’deki okullarda eğitim gören engelli 45 öğrenciyi, güzel bir gösteri ortamıyla buluşturduklarını söyledi. Tütüncü, “Bedensel ve zihinsel engelliler de sağlam insanlar kadar eğlenmeyi, gezmeyi, sosyal hayat içerisinde olmayı hak ediyorlar. Çabalarımız onları çok daha iyi ortamda sosyalleşmelerinin sağlanmasıdır. Bu anlamda geçmişte bazı çalışmalar yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

ENGELLİ ÇOCUKLARA SOSYAL YAŞAM DESTEĞİ
ENGELLİ ÇOCUKLARA SOSYAL YAŞAM DESTEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 10:51:01
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 10:54:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?