22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Envar Koleji'nden yönetici eğitimi

Özel Antalya Envar Eğitim Kurumları, Antalya İl Merkezi’ndeki eğitim yöneticileri için "Eğitim Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar" konulu bir konferans düzenledi.

Antalya Kültür Merkezi Perge Salonu’ndaki konferansa konuşmacı olarak katılan Gelişim Projesi Danışmanı ve Eğitim Doktoru Prof. Dr. Aytaç Açıkalın, genç beyinlerin pırıltısından yararlanarak, geleceğe ışık yakmanın yollarının mutlaka bulunması gerektiğini kaydetti. Prof. Dr. Açıkalın, bunun için eğitimin, eğitimcinin ve yöneticinin çok önemli olduğunu belirterek, "Her şeyden önce, her okulun misyonunun ve vizyonunun oluşturulması gerekmektedir. Buna uygun olarak da yönetim stratejileri ile yöneticiler belirlenmelidir. Türkiye çok iyi öğretmenler yetiştirdi ama öğrenim düzeyimizin çok iyi olduğu söylenemez. İşte bunun için paylaşmasını ve eğitimde farklı olabilecek iyi yöneticiler ortaya çıkmalıdır. Paylaşmak adam olmaktır. Paylaşmak insanı rahatlatır. Ama günümüz yöneticileri pek paylaşmıyor. Ben, şuan paylaşmak için sizinleyim" diye konuştu.

Her ülkede, yönetim erkini elinde bulunduranların o toplumun eğitimini de belirlediğini vurgulayan Prof. Dr. Açıkalın, "Her iktidar, okullarda ne okutulacağını kendi politikasına göre karar verir. O ülkenin eğitim ve öğretimine yön verir. Onun için de eğitim politik bir süreçtir. Tüm bu süreçlerde bizim düşünen insanlara ihtiyacımız vardır. Farklı düşünenlere ihtiyacımız var. Yeni ve farklı şeylerden konuşan, yeni sözler üreten insanlara ihtiyacımız var. Çünkü dün eskimiştir. Eğitim kurumlarını böyle yöneticilere teslim etmeliyiz. Okulun görevi bireyi farklılaştırmaktır. Okul, bu farklılaştırma görevini öğrenim etkilikleri yoluyla başarmak konumundadır. Çağdaş eğitim sürecinde bireyin farklılığı korunarak geliştirilmesi amaçlanır. Bireyi farklılaştıran kurum olarak okul için önemli olan öğrenim yoluyla çocuğu sosyalleştirmektir. İnsanlar yanlış düşünmezler, farklı düşünürler" dedi.

ANTALYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2004 Pazar 12:18:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?