1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Envar öğrencilerinden örnek davranış

Antalya’da eğitim veren Özel Envar İlköğretim Okulu Öğrencileri Değerler Eğitimi Kapsamında başlattıkları “Doğaya Saygı Projesi” adı altında ev ve çevrelerinde kısa sürede binlerce atık pil topladı.

Özel Antalya Envar İlköğretim Okulu Öğrencileri Değerler Eğitimi Kapsamında başlattıkları “Doğaya Saygı Projesi” adı altında atık pilleri toplamada yarıştılar. Evlerinde ve çevrelerinde bulunan atık pilleri toplayan öğrenciler çok kısa sürede binlerce atık pil topladılar.

Projenin Sorumlusu Fen Bilgisi Öğretmeni Serkan Karagül, “Atık pillerin doğaya tehlike saçtığını ama Ülkemizde atık pillerin çevreye verdiği zarar yeterince bilinmiyor. Bunun içinde pillerin geri dönüşümü sağlanamıyor. Biz öğreticilerimizden Atık pillerin çöpe atılmamasını istiyoruz, hep bunu tavsiye ediyoruz ancak bu konuda pil toplama sistemleri ülkenin pek çok yerinde gelişmemiş durumda” dedi.

Atık pil sorununun çözümü için öncelikle pil toplama sistemlerinin yaygınlaştırılması gerekiyor diyen Karagül, ''Pil toplama alışkanlığının kazandırılması için bu yarışmayı başlattık. Ve atık pillerin zararını anlatan bilgilendirici çalışmalar yapıyoruz. Öğrencilerimizin daha küçükken bu konuda duyarlı hale getirerek atık pillerle mücadelede önemli rol oynayacaklarına inanıyoruz.''

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 12:36:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?