22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Erdoğan, Antalya'da moral buldu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 24 Ekim 2004’te temelini attığı, 4 köprülü tünel geçitli kavşağın açılış törenine katıldı.

Şarampol kavşağında toplanan yüzlerce vatandaş, açılış töreni öncesinde Mahsun Kırmızıgül’ün şarkılarıyla coştu.

Açılış törenine Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdağn, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, çok sayıda AK Parti’li milletvekili ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, genel sağlık sigortasından toplu konuta kadar birçok konuya değindi.

Başbakan Erdoğan, "Dün 18 Mart 2005 Çanakkale zaferinin 90. yıl dönümünü kutladık. Bir şeyi özellikle yerinde tespit ettim. Göreve geldiğimizde şunu söylemiştim; ’Gelişmiş ülkeler tarihlerine sahip çıkar’. Şehitliklerimizi imar etmemiz gerektiğini söyledim. 2 yıldır başlattığımız çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Büyük ölçüde tamamladık. 2 yıl içinde yapılacak çalışmalarla Gelibolu Yarımadası bir çekim merkezi haline gelecektir. Bu kültür, tarih turizmine verdiğimiz önemin göstergesidir. O nedenle göreve geldiğimizde Kültür ve Turizm Bakanlıkları’nı birleştirdik. Biz AK Parti olarak turizmi kum-deniz-güneş üçgenine sıkıştırmadık. Bu sabah turizmci arkadaşlarımızla toplantı yaptık ve 2010 yılının sonunda Türkiye 30 milyon turist çekebilmeyi kararlaştırdık, hedefimiz bu. Şimdi bu hedefe ulaşmalıyız, gelirimizi de ona göre artırmalıyız. Sadece İstanbul, sadece Antalya, Muğla ve İzmir’de tıkanan bir turizm değil, Nevşehir, Konya, Erzurum, Doğubeyazıt’ı ile anılan bir turizm" dedi.

Açılışını yaptıkları kavşakların temelini 120 gün önce attıklarını hatırlatan Başbakan Erdoğan, "120 günden önce işini bitiren müteahhitlerimiz oldu, onları tebrik ediyoruz. Konulan hedef aslında gerçekleşmiştir. İşte AK Parti’nin yönetimdeki anlayışı budur. ’Ne aldatan olacağız, ne aldatılan olacağız’ demiştim. Antalya Havalimanı’na 2. pistin açılmasıyla daha modern bir yapıya kavuşmuştur. Aşkınız, sevdanız, heyecanınız olmazsa bu işleri bitiremezsiniz. Ben belediye başkanımızda bu heyecanı gördüm. Bugüne kadar gelen yönetimler laf ürettiler. Aldığımız Türkiye ortadaydı, geldiğimiz Türkiye ortada. Biz konuşmuyoruz, şu anda neticeler ortada. Enflasyon yüzde 34 idi, yüzde 9’a indi. Hedefimiz bu yıl yüzde 8’dir. Geçen yılbaşı itibariyle bizim ödemeyi hedeflediğimiz faiz 55 katrilyondur, yıl sonu itibariyle geldiğimiz netice 45.5 katrilyon oldu. Tasarruf ettik, bunu başardık. Artık vergi gelirlerimizden faizleri ödeyebiliyor, yatırım yapabiliyoruz. Daha iyi noktaya geleceğiz, bu yıl daha iyi sonuçlar alacağız. Neden? Hortumlar kesildi, gelir bereketlendi. Çok daha önemlisi, OECD ülkeleri arasında Türkiye birinci sırada, Türkiye güvenilir ve istikrarlı. Bu noktaya geldik. Türk Lirası’ndan 6 sıfır atmak suretiyle ABD doları karşısında daha itibarlı konuma getirilmiştir. Şimdi diyorlar ki, Türk parası çok değerlendi. Yani değer kaybettiği zaman ayrı bir feryat, değer kazandığı zaman ayrı bir feryat. Doğru olan nedir? Türk Lirası’nın değer kazanmasıdır. Bunu başaracağız ve bu istikamette yürüyeceğiz" diye konuştu.

Türkiye’yi, yurdun dört bir yanını açtıkları okullarla farklı geleceğe doğru taşıdıklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, "Artık sınıflarımız 30 kişilik öğrenci kapasitesi ile açılıyor. Şuandaki iktidar milletin, halkın iktidarıdır. Bu yıl Türkiye genelinde üniversite sayısını artıracağız, hazırlıklarımız devam ediyor. SSK hastanelerinde yüzde yüz doluluk oranı vardı. Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde ise bu oran yüzde 34 idi. Hastaneleri birleştirdik. Bazı sıkıntılar yaşanıyor, bunlar geçiş süreci sıkıntılarıdır. Hepsi aşılacaktır. Bu konuda tedbirlerimiz hazır, adımlarımızı bilerek atıyoruz. Göreve geldiğimizde parasını 6 ay alamayan eczaneler vardı, şimdi ise azami 45 günde alıyor. Hastanelerde koğuş sistemini kaldırıyoruz" dedi.

Konuşmasında toplu konut konusuna da değinen Başbakan Erdoğan, "Bu yıl 45 ve 55 metrekarelik daireler yapacağız. İl merkezlerinde değil, ilçelere kadar inecek. İlçede ihtiyaca göre konut yapılacak. Özelliği şu, peşinatsız ayda 100 Yeni Türk Lirası karşılığında 20 yıl vade ile ev sahibi olabilecekler" dedi. Başbakan Erdoğan, hizmeti vatandaşın ayağına götürmek gerektiğini vurgulayarak, "Sayın vali, kaymakam, belediye başkanlarımıza diyorum ki, fakir gurabayı ayağına bekleme, sen git, bul. Bu milletin onuruyla kimsenin oynamaya hakkı yok. Ancak bunun edebiyatını yapmak başka, uygulamak başka" şeklinde konuştu.

Sivas’ta meydana gelen heyelandan zarar görenlere devletin destek olacağını da belirten Başbakan Erdoğan, "Heyelan sebebiyle 20’ye yakın vatandaşımız toprak altında kaldı. Hepsine rahmet diliyorum. Son günlerde meydana gelen bu olaylar bizi üzüyor. Devlet olarak yanlarındayız. 6 ay içinde konutlarını yapıp teslim edeceğiz" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, genel sağlık sigortasının uygulanmaya başlanacağını da hatırlattı. Başbakan Erdoğan, "Yılın başından itibaren her doğan sigortalı doğacak" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasının ardından kavşakların açılışı yapıldı. Başbakan Erdoğan’ın konuşması sürerken, Güllük Kavşağı’na Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Mevlana Kavşağı’na Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Meydan Kavşağı’na ise İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu hareket etti. İlk olarak Güllük Kavşağı’ndaki açılış kurdelesini Bakan Çelik kesti.

Daha sonra Mevlana ve Meydan Kavşakları Bakanlar tarafından açıldı. Şarampol Kavşağı’nın açılışını ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve protokol ile beraber yaptı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Türel de açılış öncesi bir konuşma yaptı. Türel, "Antalya ilk kez köprülü tünel geçitli kavşakla tanışıyor. Güllük, Şarampol, Mevlana ve Meydan köprülü kavşakları, gidiş ve geliş olarak 2 şerittir. Belediyemiz tarafından 15.3 trilyon lira harcanmıştır. Antalyalılar kavşak inşaatı süresince oldukça sabırlı davranmıştır, tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kav1şakları, 120 günde bitirme sözü vermiştik, bu sayıyı birkaç gün de olsa geçtik. Bu kısa gecikmenin en önemli sebebi, şiddetli yağışlardır. Geciktik ama bize ve Antalya’ya yakışan bir sonuç ortaya çıktı" dedi. Başkan Türel, Şarampol kavşağını dolduran vatandaşlarla helalleşmeyi de ihmal etmedi.

Belediye Başkanı Türel, Başbakan Erdoğan’a kendi resminin bulunduğu porselen bir tabak hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2005 Cumartesi 22:37:19
Güncelleme :21 Mart 2005 Pazartesi 04:49:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?