1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Erdoğan:Antalya marka olacak

Bir dizi açılış için eşi Emine Erdoğan, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Antalya'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin "Hizmette 5'inci Yıl" yemeğine katıldı.

Antalya Adliyesi'nin yeni hizmet binasının açılışının ardından Cam Piramit'te düzenlenen yemekte partililer ve turizmcilerle bir araya gelen Başbakan Erdoğan, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin beş yılda ortaya koyduğu eserlerle Antalya'nın ülkemizde örnek illerden biri haline geldiğini söyledi. "Türkiye'nin hangi iline giderseniz gidin Antalya'daki hizmetler örnek gösteriliyor" diyen Başbakan Erdoğan, yurt dışındaki temaslarında da Antalya belediyeciliğiyle ilgili övgülerle karşılaştığını belirtti.

Ak Parti'nin belediye başkanları iş başına gelinceye kadar halkın hizmet, plan, park ve yeşil alanın ne olduğunu bilmediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Ak Partili belediyelerimiz bunları gösterdi. Milletimiz daha iyi hizmet ve daha çok yatırımla tanıştı. Az önce Antalya Adalet Sarayı'nın açılışını yaptık. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri sözünü çok severim. İşte eser orada. 30 trilyona malolan adliye binası iki yılda tamamlandı. Geçmişte temel atılır, yıllarca
kalırdı. Biz de o yok. Biz de temel atılır, bitiş tarihi verilir ve gelip açılır."

CHP'NİN TAKTİĞİ "İFTİRA AT TUTMAZSA İZİ KALIR"

Ak Parti'den önceki dönemde CHP'li belediyenin Antalya'da yaptığı yatırım tutarının 100 milyon TL olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, Ak Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in döneminde yapılan yatırım tutarının ise 1 milyar TL olduğunu belirterek "İşte Ak belediyeciliğin farkı budur" dedi.

Başbakan Erdoğan, milletin derdini dert edinmekle böyle bir fark oluşturabileceğini belirtti. Konuşmasında CHP'ye yüklenen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Peki şimdi ne yapıyor bu CHP'liler? Onların taktiği şu; iftira at, tutmazsa izi kalır. Şimdi Türel'e iftira atıp duruyorlar. Antalya değişti. Antalya'da Ak Parti'li belediyecilik başladığında bir tane köprülü kavşak yoktu. Şimdi ise 10 tane var, 11'incisi geliyor.

Belediye başkanlığını kendi şahsi çıkarınız için, eşinize dostunuza fırsat oluşturmak için kullanırsanız, başkanlığı siyasete kaynak aktarmak için kullanırsanız, daha önce olduğu gibi hiçbir şey üretemezsiniz. Nitekim üretemediler. Turizm potansiyelini dikkate alarak alt yapı, üst yapı yatırımlarının hazır hale getirilmesi gerekiyordu. Ama yıllar boyunca kimse bunu bir amaç olarak önüne koymadı. Alt yapıyla ilgilenilmedi. Biz geldik, alt yatırımı önümüze koydular."

BEN BELEDİYE BAŞKANIMA GÜVENDİM

Dünyanın 100 oteli arasında Türkiye'nin 17 oteli bulunduğunu da anlatan Başbakan Erdoğan, bu otellerin Antalya'da olduğunu hatırlattı. Göreve geldiklerinde helikopterle sahili dolaştıklarını belirten Erdoğan, "Baktık adeta gölgeler var. Ama gölge değil, kirlilikmiş" dedi.

Antalya'nın kaybettiği zamanı yeniden kazanmanın mücadelesini verdiklerini bildiren Başbakan Erdoğan, Antalya'yı yeniden marka şehir haline getirmenin çabasında olduklarını söyledi. Hedeflerini büyük oranda başardıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Özellikle Antalya'da 'Durmak yok, hizmete devam' diyorum"
Antalya'nın bugün beş yıl öncesine kıyasla çok daha farklı bir şehir olduğunu ve beş yıl sonra çok daha farklı olacağını belirten Başbakan Erdoğan, "Ben belediye başkanıma güvendim, gözlerinde Antalya aşkını gördüm. O da bizi Antalyalılara mahçup etmedi" dedi.

Ak Parti'nin yerel yönetimlerde beşinci yılını doldurduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Tertemiz bir sicille milletimizden yetki ve sorumluluk istiyoruz. Bize göre siyaset bir hizmet yarışıdır. Temel amaç, insanımızın huzur ve refahıdır. Etnik bölgesel ayrımcılık yapmadık, yapmayacağız. Ülkenin tamamına adaletle, hakkaniyetle hizmet götürme anlayışında olduk. Demokrasi tarihinde eşine az rastlanır bir başarıya imza attık. Ardı ardına üç seçimde oylarımızı artırdık. İnanıyorum ki önümüzdeki seçimlerde bu başarıyı devam ettireceğiz."

KİMSENİN ADINI GEÇ AÇIKLAMADIK

Cam Piramit'teki yemekteki konuşmasında bazı medya organlarında adayların isminin geç açıklandığına dair ifadeler yer aldığına değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kimsenin adını geç açıklamadıklarını söyledi. "Biz medyaya göre hareket etmedik" diyen Başbakan Erdoğan, temayülleri, kamuoyu yoklamalarını ve teşkilatının fikrini alacaklarını ifade etti.

Milletin kararları doğrultusunda adaylarını koyacaklarını bildiren Başbakan Erdoğan, bunun dışında fikir üretmenin doğru olmadığını söyledi. "Burnu Kaf dağında olan adaylarla yolumuza devam etmek istemiyoruz" diyen Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Siyaset aynı zamanda bir yarış. İnsana hizmet götürüyoruz. Milletin emanetine sadakatle sahip çıkmamız lazım. Ama kazanmak için her yol mübah saymayacağız. Maksat belediyeleri kazanmak değil, gönülleri kazanmak. Bizim adaylarımız şans eseri belirlenmiyor. Bizim başkanlarımız, hemşehrisinin ayağı çamura batarken uyuyamaz, uyumamalı.

Daha önce çizmelerle seçim kampanyası yaptığımız köylerin yolları şimdi asfalt ya da parke taşı kaplı. Onun için benim belediye başkanım şehri hizmet beklerken, yatırım beklerken odasına kapalı kalamaz. Yan gelip yatamaz."

Türkiye'nin okullarının yüzde 95'inde bilişim teknolojisi sınıfları bulunduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Bu bizim ortaya koyduğumuz hizmet siyasetinin eseridir" dedi. Ak Parti olarak gürültü ve görüntü kirliliğine karşı olduklarını belirten Başbakan Erdopkate alarak alt yapı, üst yapğan, Türkiye genelinde temiz, seviyeli bir kampanya düzenleyeceklerini açıkladı.

İŞ BİLENİN KILIÇ KUŞANANIN

Konuşmasında Antalya'ya gelen turist sayısına da değinen Başbakan Erdoğan, sayının 4,5 milyondan 9 milyona yükseldiğini hatırlattı. "İş bilenin kılıç kuşananın" diyen Başbakan Erdoğan, bu rakamların, yaptıkları işe ne kadar değer verdiğini gösterdiğini belirtti. Antalya'yı bir marka, vizyon bir kent olarak ileriye taşıyacaklarını bildiren Başbakan Erdoğan, "Menderes kardeşime başarılar diliyorum, kendisini tebrik ediyorum" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda CHP'den istifa ederek AK Parti'ye geçen Kemer İlçesi Belediye Başkanı Hasan Şeker'e rozetini taktı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 17:24:04
Güncelleme :4 Ocak 2009 Pazar 17:29:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?