7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Erdoğan Rehin krizini çözdü

Antalya'da geçirdikleri trafik kazasında yaralanan ve hastane masraflarını ödeyemedikleri gerekçesiyle hastanede 'rehin kalan' Danimarkalı hastanın imdadına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yetişti.

Olayı duyar duymaz hastane müdürünü arayarak, rehin olayına son verilmesini isteyen Başbakan Erdoğan, taburcu edilen aile için ambulans helikopter kiraladı. Tüm işlemlerden sürekli haberdar edilen Erdoğan, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği'ne de talimat vererek, Danimarkalı hastayla yakından ilgilenilmesini istedi.


Hastanelerdeki rehin alma olaylarına karşı tepkisini sert bir dille ortaya koyan Başbakan Erdoğan, Antalya'da yaşanan benzer bir olaya anında müdahale etti. Erdoğan, Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu yaralandıktan sonra 90 bin YTL'lik hastane masrafını karşılayamayan Danimarkalı anne Heidi Hermansen için devreye girerek, 'rehin kalma' olayını çözdü. Danimarkalı anne ile ilgili televizyonlarda yer alan haber üzerine harekete geçen Başbakan Erdoğan, özel hastanenin müdürü Dr. İrfan Erdoğan'ı telefonla arayarak, şahsa gereken yardımın yapılmasını ve rehin olayına son verilmesini istedi. Hastane masraflarının karşılanması için ülkesinde de yardım kampanyası başlatılan Danimarkalı annenin durumu ile yakından ilgilenen Başbakan Erdoğan, ülkesine dönmek isteyen anne Heidi Hermansen ve 5 yaşındaki oğlu Mathias için 'ambulans uçak' jesti de yaptı.

Erdoğan'ın Danimarkalı aile için işadamı Ali Sabancı'nın Med-Line şirketinden ambulans uçak kiraladığı ve akşam saatlerinde anne-oğlu ülkesine gönderdiği öğrenildi.


Danimarkalı ailenin hastaneden uçağa bindirilişine kadar an be an haberdar edilen Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği'ne de bir talimat verdi. Erdoğan, büyükelçilik yetkililerine hastanın Kopenhag Havaalanı'nda karşılanmasını, hastaneye kadar götürülmesine eşlik edilmesini istedi. Erdoğan, büyükelçilik görevlilerine hastanın durumu ile ilgili bundan sonraki süreçte de haberdar edilmeyi istedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2007 Cumartesi 03:54:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?