1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Erdoğan'dan İsrail çıkışı

İsrail'in orantısız güç kullandığını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste" dedi.

Antalya'da katıldığı toplu açılış töreninde Gazze'ye kara harekatını başlatan İsrail'i ağır şekilde eleştiren Başbakan Erdoğan, "Şu anda İsrail ne yazık ki orantısız güç kullanımıyla bir insanlık dramına imza atmıştır.

Bu insanlık dramı, inanıyorum ki İsrail'i kendi içinde birçok sıkıntılara mahkum edecektir. Bu gidiş, gidiş değildir. Yanınıza bazı yandaşlar bulabilirsiniz, destek verenler bulabilirsiniz; ama hiçbir zaman hak yerde kalmaz, egemen olur. O bombaların altında ölen çocukların ahı yerde kalmayacaktır, savunmasız annelerin ahı yerde kalmayacaktır, o gözyaşları yerde kalmayacaktır.

Tabii ki bizler sorumluluk mevkiinde olan ülkeleriz. Bütün çalışmalarımı duygusallık içinde değil, diploması içinde yürütmek durumundayız. Bu diplomaside attığımız adımları iyi düşüneceğiz, müzakeresini yapacağız, ona göre atacağız. Bu şekilde Türkiye tarihi misyonuna uygun olanını yapmış olur" diye konuştu.

Antalya'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya geleceklerini, İsrail'in Gazze'ye kara harekatı başlatması ve yaşanan gelişmeleri enine boyuna müzakere edeceklerini açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 18:38:01
Güncelleme :4 Ocak 2009 Pazar 18:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?