21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Ergenekon sanığının çeteci ortağı

Antalya'da polis tarafından düzenlenen operasyonda Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulanan Osman Gürbüz'ün iş ortağının liderliğini yaptığı 12 kişilik çete çökertildi.

Çetenin haraç ve çek senet tahsilatı yaparken 4 tarafı kameralı ile izlenen villada bulunan kangal köpeklerini de kullandığı belirlendi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları öne sürülen bir çeteye yönelik operasyonun düğmesine bastı. Antalya'nın Güzeloba Mahallesi'nde bulunan bir villaya yönelik düzenlenen operasyonda çete lideri olduğu ileri sürülen R.G. ile Ankara, Denizli ve Isparta'da çeşitli noktalara düzenlenen baskınlarda Niğdeli ve Diyarbakırlı 2 gruptan oluşan 12 kişi göz altına alındı.

Çete lideri R.G.'nin, Ergenekon soruşturması kapsamında Antalya'da gözaltına alındıktan sonra tutuklu yargılanan ve Ergenekon'un 'Yeşil'i olarak tanımlanan Osman Gürbüz ile iş ortağı olduğu belirlendi. R.G.'nin Güzeloba Mahallesi'nde bulunan içerisi görünmeyecek büyüklükte duvarlar ile çevrili villasında çok sayıda güvenlik kamerası olduğu ve 4 adet kangal köpeği bulunduğu öğrenildi.

Çete liderinin kangal köpeklerini de çetenin faaliyetlerinde kullandığı iddia edildi.
Emniyette ifadeleri alınan zanlılar sağlık kontrolü için Antalya Adliyesi'ne getirildi. Geniş güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünün ardından adliyeden çıkartılan zanlılar gazetecilerin sorularını yanıtlamadı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 16:05:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?