1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ergenekon'da yeni gözaltılar

Ergenekon operasyonu kapsamında Antalya'da Özel Harekat Şubesi Müdür Yardımcısı Servet Kaynak ile polis memuru Fahri Süslü gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden gelen özel ekip ile Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin sabah saat 06.00 sıralarında ortaklaşa düzenlediği operasyonda gözaltına alınan bu kişilerin evlerinde arama yapıldı. Özel Harekat Şube Müdür Yardımcısı Servet Kaynak'ın 9 Kasım 2005'te Şemdinli'de Umut Kitabevi'nin bombalanması olayı sırasında Şemdinli Özel Harekat Şube Müdürü olarak görev yaptığı, 1.5 yıl önce Antalya'ya tayini çıktığı öğrenildi. Kaynak'ın evinde yapılan aramalarda bilgisayarına incelenmek üzere el konuldu.

POLİSLER SORGU İÇİN İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ
Antalya Özel Harekat Şubesi Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Servet Kaynak ve polis memuru Fahri Süslü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinin ardından sağlık raporu alınmak üzere Antalya Adliyesi'ne çıkarıldı. Zanlıların rapor alma işlemi yaklaşık beş dakika sürdü. Çıkışta sivil polis otosuna bindirilen zanlılar İstanbul'a gönderilmek üzere havalimanına götürüldü. Polisler İstanbul'a götürüldü.

Önceki haber

Ergenekon soruşturması kapsamında yürütülen 11'inci dalga operasyonda, Antalya'da 2 emniyet mensubu gözaltına alındı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 1 emniyet amiri ile 1 polis memuru, bu sabah gözaltına alınarak Ergenekon soruşturmasının yürütüldüğü İstanbul'a gönderildi.

ajanslar
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 12:29:41
Güncelleme :22 Ocak 2009 Perşembe 17:18:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?