1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Erkekler de ağlar!

ERKEKLER DE AĞLAR

Erkeklerin son 20 yılda hem duygusal hem de fiziksel olarak değiştiği belirtildi.

Akdeniz Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafından "Küreselleşen Dünyada Erkeklik ve Beden" konulu bir sempozyum düzenlendi.

Sempozyumun ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Esma Durugönül, son 20 yılda Türkiye'de erkeklerde hem fiziksel hem de duygusal anlamda büyük değişiklikler yaşandığını söyleyerek, "Eskiden erkeklerin ağlaması zayıflık olarak algılanırdı. Erkek sürekli güçlü olmak zorunda

gibi bir görüş hakimdi. Bu düşünce yavaş yavaş siliniyor. Artık ağlayabilen erkeklerin sayısı artıyor" dedi.

Erkeklerin sadece duygusal olarak değil fiziksel olarak da değişime uğradığını belirten Doç.Dr. Durugönül, şunları söyledi: "Erkekler aslında insanlaşıyor. Çünkü erkeklerin ağlamaması, evin idaresinin sadece ondan sorulması adaletli, hakça değil. 'Erkekler lightlaşıyor' demek yanlış. Bugün ağlayabilen erkeklerin sayısı artıyor. Toplum da bunu doğal görmeye başlıyor. Toplumdaki erkeğin her zaman güçlü olması gerektiği düşüncesi yavaş yavaş siliniyor."

Günümüzde bakımlı erkeklerin sayısının giderek arttığını söyleyen Durugönül, sözlerine şöyle devam etti: "Metro seksüel erkek yani bakımlı erkek kavramı hayatımıza yerleşti. Erkeklerin saç uzatması, pedikür yaptırması, artık anormal karşılanmıyor. Bu da garip değil. Bunda ekonomik gelişmeler ve insanların sosyokültürel yaşantılarının değişmesi etkili. Kentleşme de erkeklerin değişiminde önemli bir etken."

Yurt dışından da ilgili akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen sempozyumda eşcinsellik konusunun da tartışıldığını anlatan Durugönül, eşcinselliğin artmadığını, sadece insanların artık insanların cinsel kimliklerini daha rahat açıklayabildiğini söyledi. Türkiye'de ise eşcinselliğin hâla tabu olduğunu belirten Durugönül, "Akademisyenler bile o yakıştırmaya maruz kalmamak için bu konuda araştırma yapmaya çekiniyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 16:52:03
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 21:28:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?