1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ermeni konulu panel yapıldı

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Dünden Bugüne Ermeni Macerası” konulu panel Manavgat’ta yapıldı.

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Dünden Bugüne Ermeni Macerası” konulu panelin açılışında konuşan Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Erdoğan, Ermeni konusunun, 24 Nisan öncesi ve sonrasında sürekli Türk kamuoyunda, Avrupa’da ve Ermeni dünyasında “Amerikan başkanı ne söyleyecek” diye sürekli gündemde olan bir konu olduğunu belirterek konuşmasında “Aslında onların istekleri de söylenildi.

Büyük felaket denildi. Gerçeğine bakılırsa aslında büyük felaketi biz yaşadık o dönemler içerisinde. Tabi ki bu konu Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi siyasilerin değil, tarihçilerin konusudur, hukukçuların konusudur. Tek taraflı arşivlere, tek taraflı kayıtlara dayalı bir durum söz konusudur.” ifadelerine yer verdi.

BU MİLLİ MESELEDE GEREKLİ DUYARLILIĞI GÖSTERMELİ

Panelde konuşan turizmci, işadamı Mücait Tatar ise Ermeni meselesinin uluslararası birçok platformda Türkiye Cumhuriyeti karşısına ciddi bir problem olarak çıktığını söyledi.

Tatar, “Bu meselenin çözümlenmesinde haklılığımızı yeterince anlatamadığımız, büyük Türk milletinin birer ferdi olarak yeterince bilgi sahibi olmadığımız, aşikardır. Türkiye Cumhuriyeti, bu meselenin siyasiler tarafından değil, tarihçiler tarafından çözümlenmesi gerektiğini savunmaktadır. Ancak, bu mücadele sadece tarihçilere yüklenecek bir vazife değildir. Toplumumuzun her ferdi bu milli meselede gerekli duyarlılığı göstermeli ve her alanda bu milli haklılığımızı savunabilmelidir.”dedi.

TÜRKLER’DEN ÖLEN YÜZBİNLERCE İNSAN İÇİN SES ÇIKARTILMIYOR

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bayram Kodaman ise “Ermeni’ler Osmanlı’nın yenilmesi üzerine Rusya’dan Anadolu’yu kurtarsın diye yardım istediler ve savaş sonrası yapılan anlaşmada Ermeniler lehine reformlar yapılacak diye madde koyuldu.Ermeniler için bir macera, Avrupa içinse bir maşadır. Olaylar sırasında her iki tarafta da ölenler oldu. Ancak Ermeniler’in nüfusunun azlığı yüzünden onların ölü sayısı abartılarak katliam denilirken, Türkler’den ölen yüzbinlerce insan için ses çıkartılmıyor. Dünyada hangi ülkede bu tür bir olay olsa buna karşın o ülke çeşitli tedbirler alır. Böyle bir durumda da aynı tedbiri alır. Ancak Avrupa nedense bunu bir türlü kabul etmiyor” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 18:03:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?