15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Eroin bağımlısı gencin dramı

EROİN BAĞIMLISI GENCİN DRAMI

Antalya'da yaşayan 18 yaşındaki bir genç, üç yıldır bağımlısı olduğu eroinden kurtulmak için yetkililerden yardım istedi. Gencin anlattıkları uyuşturucu tacirliğinin akıllara durgunluk veren boyuta geldiğini gözler önüne serdi. Madde bağımlılığından kurtulmak isteyen K.T., zehir tacirlerinin artık iki paket makarnaya, fincan takımına, ayakkabıya ve kot pantolona bile eroin verdiğini söyledi.

Antalya'da yaşayan 18 yaşındaki K.T., arkadaşlarının ısrarlı isteği nedeniyle uyuşturucuya başladı. İlk başlarda esrar kullanan K.T., yine arkadaşlarının ısrarı ile eroin bağımlısı oldu. Çalıştığı işyerinden madde bağımlılığı nedeniyle ayrılan K.T., uyuşturucu alacak parayı bulamamaya başladı.

Uyuşturucu madde bulamayınca bu kez evdeki eşyaları satmaya başlayan genç, gıda maddelerini bile uyuşturucu tacirlerine vermeye başladı. Evde satmadık eşya bırakmayan K.T., tamamen uyuşturucu batağına saplandı. Ailesi bunun üzerine tedavi ettirmek amacıyla K.T.'yi Akdeniz Üniversitesi Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne (AMATEM) götürdü. Ailesinin tedavi olur umuduyla beklediği genç, boş yer olmadığı gerekçesiyle AMATEM'e kabul edilmedi. Madde bağımlılığından kurtulmak isteyen K.T., bu kez

Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne başvurdu ama orası da boş yatak olmadığı gerekçesiyle madde bağımlısı genci kabul etmedi.

EROİNE 'PEYNİR' DİYORLAR

Yaşadıklarını ağlayarak anlatan madde bağımlısı K.T.'nin anlattıkları uyuşturucu tacirliğinin ne boyutlara geldiğini gözler önüne seriyor. Uyuşturucuya sempatiklik katmak için 'peynir' tabiri verildiğini söyleyen K.T., eroine arkadaşlarının ısrarı sonucu merak ettiği için başladığını bildirdi. Para bulamayınca evdeki eşyaları satarak uyuşturucu aldığını anlatan K.T., "Evde satacak eşya kalmayınca bu kez küçük eşyalarla eroin takasına başladım" dedi.

Uyuşturucuyu Antalya'nın Zeytinköy bölgesinde temin ettiğini söyleyen K.T., "Uyuşturucuyu 5 TL'ye her yerden temin edebiliyoruz. Paramız yoksa makarna, kuru fasulye, yağ, fincan takımı, ayakkabı ve kot pantolon gibi yiyecek ve eşya karşılığında da uyuşturucu madde alabiliyoruz" dedi.

Kullandığı uyuşturucu nedeniyle 1 haftadır yemek yiyemediğini belirten K.T. şunları söyledi: "60 kilodan 49 kiloya düştüm. Her geçen gün kilo kaybediyorum. Dışarıya bir tek uyuşturucu almak için çıkıyorum. Artık ben de normal bir hayatım, arkadaşlarım ve işim olsun istiyorum. Bu şekilde yaşamaktan bıktım. Yetkililerden yardım istiyorum."

ÇOCUKLARINIZA SAHİP ÇIKIN

Ailelere de 'çocuklarınıza sahip çıkın' uyarısında bulunan T.K., sözlerine şöyle devam etti: "Gençler uyuşturucuya genellikle 15- 16 yaşlarında uyuşturucu ortamında alışıyor. 14 yaşında bile uyuşturucu kullanan çocuklar var. Aileler çocuklarına sahip çıksın. Arkadaş ortamını kontrol etsin. Eğer çocukları odasına kapanıp çıkmıyorsa, hareketleri değişmişse ve zayıflamaya başlamışlarsa aileler mutlaka sorgulasın."

ÇOCUĞUMA YARDIM EDİN

Yaşadıklarını gözyaşları içerisinde anlatan anne H.D. ise, "İlk başlarda kız arkadaşımla buluşacağım diyerek bizden para istiyordu. Biz de sürekli para veriyorduk. Sonra evdeki eşyaların kaybolmaya başladığını fark ettik. Eve her geldiğimizde bir eşyanın kaybolduğunu görüyoruz. Oğlumuzun eşyaları satarak uyuşturucu temin ettiğini öğrendik. Sürekli krize giriyor. Krize girince ambulans çağırıyoruz ama ambulans kabul etmiyor. Polis çağırıyoruz 'kapınızı kilitleyip uyuyun' diyor ve gidiyor. Artık evde can

güvenliğimiz yok. Yardım istiyoruz" dedi.

EROİN BAĞIMLISI GENCİN DRAMI
EROİN BAĞIMLISI GENCİN DRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2010 Cuma 09:48:05
Güncelleme :21 Mayıs 2010 Cuma 10:32:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?